Εκκλησία|16.07.2019 09:50

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για τα κρίσιμα ζητήματα με την εκκλησία

Μαρίνα Ζιώζιου

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα έχει σήμερα στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είναι η πρώτη εθιμοτυπικού χαρακτήρα επαφή των δύο ανδρών, στην οποία αναμένεται να ανταλλάξουν ευχές, παρουσία των τηλεοπτικών καμερών. Από την άλλη, θα υπάρξει και μία πρώτη συζήτηση για τα κρίσιμα, αλλά και εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας. Αύριο, Τετάρτη 17 Ιουλίου, η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Για το μάθημα των Θρησκευτικών η υπουργός Παιδείας σε πρόσφατες δηλώσεις της τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης, οι οποίες έκριναν ότι το νέο πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών είναι αντισυνταγματικό, ενώ παράλληλα μίλησε και για το παράλληλο σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου για ένα μάθημα πιο ελκυστικό προς τους μαθητές, σε συνεννόηση με την ηγεσία της Εκκλησίας και τους ιεράρχες. 

Αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΜέγαρο ΜαξίμουΚυριάκος Μητσοτάκης