Εκκλησία|18.07.2019 17:50

Ο viral ιερέας που «λάτρεψε» η Βουλή αποκλειστικά στο ethnos.gr

Μαρίνα Ζιώζιου

Η φωτογραφία του από χθες έγινε viral στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τα σχόλια να πέφτουν βροχή από τους χρήστες, επειδή απαθανάτιζε με το κινητό του- smartphone το χαρακτήρισαν πολλοί-στιγμές από την ορκωμοσία της Βουλής, ενώ κάποια στιγμή βρέθηκε να κάθεται δίπλα στη βουλεύτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Ο λόγος για τον τοποτηρητή του Μητροπολίτη της Αρμένικης Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, τον αρχιμανδρίτη Χορέν Αρακελιάν.

Ο αρχιμανδρίτης μιλώντας αποκλειστικά στο ethnos.gr αναφέρει πως νιώθει μία χαρμολύπη για την παρουσία του στην ορκωμοσία της Βουλής και για το θόρυβο που προκλήθηκε, κυρίως από τους φωτογράφους, αφού όπως εξηγεί, δεν ήταν ο μοναδικός ιεράρχης που συμμετείχε σ’ αυτή την υπέροχη γιορτή της Δημοκρατίας.

«Πράγματι, νιώθω μεγάλη χαρά που είχα την τιμή να δεχθώ πρόσκληση από τον αντιπρόεδρο της Βουλής για να βρίσκομαι στην ορκωμοσία και να τιμήσω τους Έλληνες βουλευτές που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής απηύθυνε το κάλεσμα αυτό και σε ιεράρχες άλλων ομολογιών και πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί οι φωτογράφοι και κάποιοι δημοσιογράφοι-μάλιστα δεν γνώριζαν ποιος είμαι-εστίασαν μόνο στη δική μου παρουσία. Αυτό μου προκάλεσε μεγάλη στεναχώρια και λύπη. Τους εντυπωσίασαν τα άμφια; Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να υποθέσω…

Ωστόσο, θα ήθελα να γίνει σαφές και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αποφάσισα να μιλήσω ότι τράβηξα κάποιες φωτογραφίες με το κινητό μου όταν τελείωσε η τελετή της ορκωμοσίας για να τις αναρτήσω ως αναμνηστικές στο site μας. Τόσο κακό ήταν αυτό; Τη στιγμή της προσευχής, προσευχόμασταν και εμείς.

Για’ μένα που εκπροσωπώ την Αρμένικη Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να παρευρεθώ σ’ ένα τόσο σπουδαίο γεγονός για την Ελλάδα» τονίζει ο αρχιμανδρίτης.

Τέλος, για κάποιες φωτογραφίες που τον εμφανίζουν να κάθεται δίπλα στη βουλεύτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο αρχιμανδρίτης Χορέν Αρακελιάν βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Γνωρίζω την κ. Κανέλλη εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος και έχει έρθει πολλές φορές σε εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αρμένικη Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία που εδρεύει στο Περιστέρι. Η Εκκλησία δεν κοιτάζει πολιτικές παρατάξεις, αγκαλιάζουμε και αγαπάμε όλους τους βουλευτές» καταλήγει ο κ. Χορέν Αρακελιάν.

ορκωμοσία Βουλήιερέας Βουλή