Εκκλησία|28.08.2019 14:27

Δήμτσας από Καρυές στο ethnos.gr: Είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο "σπίτι" μου

Μαρία Ριτζαλέου

Έτοιμος να επιστρέψει στην γενική διεύθυνση της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αποστολή», δηλώνει στο ethnos.gr ο Κωστής Δήμτσας, ο οποίος έκανε σήμερα την τελευταία του επίσημη εμφάνιση ως Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, -όπως όλα δείχνουν και όπως εκτιμά ο ίδιος- στις εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο στο Περιβόλι της Παναγίας. Μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, συμμετείχαν στις πανηγύρεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Ιβήρων και στο Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.

«Δίνω μεγαλύτερη έμφαση στην επιστροφή στο σπίτι μου στην Αρχιεπισκοπή, παρά σε όσα ακούγονται για μένα», δήλωσε στο ethnos.gr, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η αντικατάστασή του είναι θέμα ημερών και ότι μόλις οριστεί ο νέος Διοικητής, ο ίδιος θα επιστρέψει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου εξακολουθεί να είναι γενικός διευθυντής στην «Αποστολή». «Δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση, εγώ παραμένω στη θέση μου και δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραιτηθώ. Η αντικατάστασή μου θα γίνει με δημοσίευση στο ΦΕΚ. Αυτή είναι άλλωστε η δικαδικασία», μας είπε.

Ο κ. Καράογλου δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, ανέφερε μόνο ότι το κλίμα στο Περιβόλι της Παναγίας είναι εορταστικό, καθώς  σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 4000 πιστοί από όλη τη χώρα έχουν συρρεύσει από χθες, με τους 1.300 από αυτούς να έχουν καταλύσει στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

Το παρασκήνιο τις τελευταίες μέρες είναι έντονο και το όνομα που ακούγεται περισσότερο είναι αυτό γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με την Αθωνική Πολιτεία και μάλιστα πρόσφερε όλο τον εξοπλισμό στο ανακαινισμένο κτίριο της Πολιτικής Διοίκησης. Ο διορισμός του Κωστή Δήμτσα πριν από έναν χρόνο είχε γίνει δεκτός με ικανοποίηση από την Εκκλησία της Ελλάδος, όχι όμως και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του.

«Γράφονται για μένα πολλές ανακρίβειες το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα δεν είναι αληθές ότι είμαι ο βραχυβιότερος Πολιτικός Διοικητής, υπήρξαν άλλοι που έμειναν λιγότερο χρονικό διάστημα από μένα στη θέση αυτή. Εγώ εξακολουθώ να κάνω την δουλειά μου και αν η κυβέρνηση αποφασίσει να με αντικαταστήσει, θα επιστρέψω στην δουλειά μου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών», μας είπε ο κ. Δήμτσας.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται από το Άγιον Όρος η παρουσία του κ. Δήμτσα δεν ήταν όσο αποδοτική θα ήθελαν οι αγιορείτες μοναχοί και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της αστυνόμευσης, καθώς εδώ και έναν χρόνο έχουν φύγει 20 αστυνομικοί από το τοπικό τμήμα και έχουν αντικατασταθεί μόλις οι 8.

Κωνσταντίνος Δήμτσαςπανηγυρική Θεία ΛειτουργίαΆγιον Όρος