Εκκλησία|06.09.2019 16:13

Εξαιρετικά τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου πολιτικού διοικητή στον Άθω

Μαρίνα Ζιώζιου

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ο νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Ο κ. Μαρτίνος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση, ενώ ζήτησε από τον Μακαριώτατο την ευλογία του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον κ. Μαρτίνο και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.

Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ένας από τους πλέον σημαντικούς πλοιοκτήτες παγκοσμίως, ήταν πάντα κοντά στην Εκκλησία, ενώ όλα αυτά τα χρόνια ανέπτυξε -δεν θα σταματήσει ποτέ να το κάνει- ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Χωρίς ο ίδιος να επιθυμεί καμία προβολή, έχει κάνει πολλές δωρεές για τη συντήρηση, αλλά και την κατασκευή πολλών εκκλησιών σε μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας και στη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η τοποθέτησή του να βοηθήσει την Ιερά Κοινότητα και τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

Να θυμίσουμε ότι χθες, ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρίνα, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και υπέβαλε τα σέβη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και επίσκοπο του Αγίου Όρους και ζήτησε την πατριαρχική ευλογία με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων πολυεύθυνων καθηκόντων του.

Αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΆγιο ΌροςΑθανάσιος ΜαρτίνοςΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος