Εκκλησία|11.09.2019 15:51

Συνεχίζονται οι επαφές του Αρχιεπισκόπου με την κυβέρνηση

Μαρίνα Ζιώζιου

Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη έχει αυτές τις ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συναντήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε εκτενώς στα προγράμματα του Υπουργείου και έγινε λόγος για τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών προς διευκόλυνση των πολιτών, ενώ στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας.

Λίγο αργότερα τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Ο θρησκευτικός τουρισμός στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ Αρχιεπισκόπου και υπουργού Τουρισμού

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, εντάσσεται στο πλαίσιο της καλής και στενής συνεργασίας. Ο υπουργός και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός και οι προσκυνηματικές περιηγήσεις που προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια πιστούς από το εξωτερικό.

«Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον Αρχιεπίσκοπο και συζήτησα μαζί του όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, η οποία βοηθάει και την πατρίδα μας, αλλά και την Ορθοδοξία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η χώρα μας βρίθει πολιτιστικών και θρησκευτικών θησαυρών αρκετοί εκ των οποίων έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO» ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού μετά τη συνάντηση. Επίσης ο κ. Θεοχάρης σημείωσε: «Υποσχέθηκα ότι όλα τα προγράμματα που έχουν ξεκινήσει θα τα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτούς τους θησαυρούς».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον υπουργό. Όπως τόνισε «με τον υπουργό μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε δημιουργικά και γόνιμα. Πολιτεία και Εκκλησία καλούνται να συνεργαστούν για το καλό και την ανάπτυξη της πατρίδας μας».

Χάρης Θεοχάρηςιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (19691Σίμος Κεδίκογλουυπουργός Τουρισμού (12328Γιώργος ΓεωργαντάςΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος