Εκκλησία|17.10.2019 15:47

Στον Αρχιεπίσκοπο ο μητροπολίτης Εσθονίας και μία ευχάριστη... έκπληξη!

Μαρίνα Ζιώζιου

Ο μητροπολίτης Ταλίν και πάσης Εσθονίας Στέφανος επισκέφθηκε την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ο ιεράρχης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και στο πλαίσιο των συναντήσεών του επισκέφθηκε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ένα από αυτά ήταν και το Ουκρανικό ζήτημα.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας που συνεδριάζει σήμερα και στην απόφαση που θα λάβει μετά την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που άναψε το «πράσινο φως» για την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Λίγο αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη των μαθητών και τους μίλησε για τις γνώσεις που καλούνται να αποκτήσουν, ενώ τους συμβούλευσε να είναι καλοί μαθητές και να διαβάζουν.

«Να γίνετε καλοί μαθητές, να διαβάζετε για να πλουτίσετε τις γνώσεις σας» κάλεσε τους μαθητές ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε «να αγκαλιάσετε, όμως, και την άλλη Σοφία, την άνωθεν κατερχομένη, να έχετε επικοινωνία με τον Θεό, γιατί εκεί που ενώνεται η Σοφία των γραμμάτων με την άνωθεν Σοφία εκεί δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε, επίσης, στα παιδιά ο δρόμος τους να είναι όμορφος και να μην απελπίζονται αν κάποιες φορές είναι κουραστικός. Οι μαθητές, που συνοδευόνταν από εκπαιδευτικούς και γονείς, ευχαρίστησαν θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για τις πατρικές του συμβουλές και του αποκάλυψαν ότι ήταν επιθυμία τους να συναντηθούν μαζί του για να πάρουν την ευχή του.

ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνώνμητροπολίτης ΕσθονίαςΕκκλησία της ΟυκρανίαςΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος