Εκκλησία|23.10.2019 14:46

Το τετ α τετ του Πάπα Φραγκίσκου με τον Νίκο Δένδια στο Βατικανό

Μαρίνα Ζιώζιου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Πάπα Φραγκίσκο. Η συνάντηση του κ. Δένδια με τον Ποντίφικα έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, κάτι που αναφέρει και ο υπουργός στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανεβάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες.

«Έγινα σήμερα δεκτός μέσα σε εγκάρδιο κλίμα από τον Πάπα Φραγκίσκο. Επιβεβαιώθηκαν οι εξαίρετες σχέσεις της Ελλάδας με το Βατικανό και η κοινή προσήλωση στις ανθρώπινες αξίες» αναφέρει στο μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Αρχιεπίσκοπο Έντγκαρ Πένια Πάρα, στο Βατικανό, ενώ θα ακολουθήσει και συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Αρχιεπίσκοπο Πολ Ρίτσαρντ Κάλαχερ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη και ομιλία του υπουργού Εξωτερικών στο Κολέγιο Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη Νότια Ευρώπη.

Πάπας ΦραγκίσκοςΝίκος Δένδιαςυπουργείο ΕξωτερικώνΒατικανό