Συνάντηση Ιερώνυμου-Γεννηματά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Μαρίνα ΖιώζιουΣυνάντηση με την κ. Φώφη Γεννηματά, πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής είχε σήμερα, 28 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επικαιρότητας, όπως τα θέματα σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας, η Συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και το ζήτημα της πρόθεσης συμφωνίας.
Στην συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και οι στενοί συνεργάτες της κ. Γεννηματά, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας και Παύλος Χρηστίδης.
Η κ. Γεννηματά πρότεινε τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων και οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντησή τους η κ. Γεννηματά: «Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριώτατο. Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία. Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων. Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.
Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων».
- Πώς φτάσαμε στη σύλληψη των γιατρών για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Οι κάμερες και το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης
- Τραγωδία στην Ελβετία: Πολύνεκρο τροχαίο μετά από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
- Απίστευτο λάθος σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Δάφνη: Έβαλαν απορρυπαντικό στο φαγητό αντί για ξύδι
- «Μόνο στη Νέα Υόρκη»: Άνδρας χόρευε πάνω σε νταλίκα εν κινήσει - Το βίντεο που έγινε viral