Εκκλησία|27.03.2020 22:12

Ιερώνυμος για κορονοϊό: «Μείνετε στο σπίτι σας και προσευχηθείτε»

Μαρίνα Ζιώζιου

Έκκληση προς τους ευλαβείς πιστούς της Εκκλησίας να παραμείνουν στις οικίες τους και να κάνουν ουσιαστικά τα σπίτια τους μικρές Εκκλησίες απηύθυνε σήμερα, στο πλαίσιο Μηνύματος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε όλους τους πιστούς να προστατεύσουν την ιερότητα και τη συνέχεια όχι μόνο της δικής τους ζωής, αλλά και της ζωής των συνανθρώπων τους, ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όπως τόνισε «η κοινή προσευχή της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας αναφέρεται πάντοτε με ιδιαίτερη, μάλιστα, έμφαση σε αυτούς που δεν δύνανται να παραστούν στην Εκκλησία για σοβαρούς λόγους υγείας ή για οποιαδήποτε άλλη εύλογη αιτία».

Ο κ. Ιερώνυμος υπενθύμισε την απόφαση της έκτακτης Συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία εξέφρασε ήδη προληπτικώς την οφειλετική πρόνοιά της για την ανακούφιση της κοινής αγωνίας του δοκιμαζόμενου ευλαβούς ελληνικού λαού από την απρόβλεπτη και επικίνδυνη αόρατη απειλή της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπό το πνεύμα αυτό, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, αποφάσισε να απευθύνει έκκληση προς τους ευλαβείς πιστούς να αποφύγουν προς καιρόν τον κοινό εκκλησιασμό στους Ιερούς Ναούς και τους προέτρεψε να περιοριστούν στην προσευχή της κατ’ οίκον Εκκλησίας, ίνα μη το κακόν χείρον γένηται.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνεργάτες τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι παρακολουθεί με αγωνία και συγκίνηση τις θυσιαστικές προσπάθειές τους και τους εύχεται από καρδιάς δύναμη και υγεία και στο πλήρωμα της Εκκλησίας κουράγιο.

Αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΚορονοϊόςΕκκλησία της Ελλάδος