Fashion & Design|08.10.2022 12:40

Balenciaga: H πόλη της...Λαμίας σε φούτερ του γνωστού οίκου - Πωλείται προς 1.150 δολάρια

Newsroom

O οίκος μόδας Balenciaga ανέθεσε στην 14μελή ορχήστρα Pink Martini να δημιουργήσει μια λίστα αναπαραγωγής για το Apple Music και με τη σειρά της δημιούργησε την ανάλογη συλλογή ρούχων. Τα hoodies και τα μακρυμάνικα φούτερ που σχεδίασε ο Demna είναι σε απαλό ροζ και λευκό χρώμα, φέρουν το πολύχρωμο όνομα του συγκροτήματος και τις πόλεις από τις οποίες κατάγεται κάθε μέλος, από «μια φάρμα στην αγροτική Ιντιάνα» μέχρι τη Σόφια της Βουλγαρίας και τη δική μας... Λαμία, στην οποία έχει μεγαλώσει ο τρομπονίστας της ορχήστρας, Αντώνης Ανδρέου, ο οποίος είναι μέλος της εδώ και εννέα χρόνια.

Γεννημένος στη Λαμία το 1981, ο Αντώνης Ανδρέου σπούδασε τρομπόνι, πιάνο και θεωρία της μουσικής στο τοπικό μουσικό σχολείο. Σε πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στη Φιλαρμονική της Λαμίας. Το 2013, όταν οι Pink Martini αναζητούσαν τρομπονίστα, τον βρήκαν στο πρόσωπο του Αντώνη Ανδρέου και από τότε αποτελεί βασικό μέλος του συγκροτήματος, γυρνώντας μαζί τους τον κόσμο.

Ο Αντώνης Ανδρέου έχει συνεργαστεί με ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες, όπως η Καμεράτα, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, ενώ το 2004 συμμετείχε στην ορχήστρα της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

«Έχει μικρές λεπτομέρειες για το συγκρότημα παντού με εικονογραφημένο τρόπο, και η λίστα με τις πόλεις καταγωγής είναι τόσο συγκινητική που είμαστε όλοι [σ' αυτήν]», λέει η τραγουδίστρια China Forbes. Οι θαυμαστές θα αναγνωρίσουν επίσης ότι από όλα τα τραγούδια που έχει βγάλει το συγκρότημα από το 1997, διάλεξαν δύο για να τα αναδείξουν στα ρούχα. «Η Balenciaga είναι εμβληματική και επομένως έπρεπε να διαλέξουμε τα εμβληματικά μας τραγούδια», λέει η Forbes. Στο κάτω μέρος των φούτερ και των μπλουζών αναγράφονται τα ονόματα δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, το «Sympathique» και το «Hang on Little Tomato».

 

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι υπάρχουν τραγούδια όπως το Dance Me to the End of Love του Leonard Cohen, το Samba Saravah του Γάλλου μουσικού Pierre Barouch και το Tango Notturno της Πολωνής τραγουδίστριας Pola Negri, τα οποία μοιάζουν να συμβαδίζουν με την έννοια του οίκου Balenciaga.

Η συνεργασία μεταξύ Balenciaga και Pink Martini είναι η τελευταία σε μια μακρά σειρά συνεργασιών μεταξύ του γαλλικού οίκου και μουσικών, όπου ο Demna κάθε φορά βλέπει τους καλλιτέχνες μέσα από το πρίσμα του Balenciaga. Η τιμή του hoodie αγγίζει τα 1,150 δολάρια, ενώ της μακρυμάνικης μπλούζας τα 795 δολάρια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μόδασυγκρότημαΛαμίασχεδιαστής μόδαςειδήσεις τώρα