Fashion & Design|23.10.2022 20:26

Jacquemus: Μια μπουτίκ στις Galleries Lafayette για... «χουχούλιασμα και χαλάρωση» που θυμίζει κρεβατοκάμαρα

Newsroom

Αφράτα και μαλακά... μαξιλάρια χρησιμοποίησε το ολλανδικό στούντιο AMO, το τμήμα σχεδιασμού, ντιζάιν και έρευνας του φημισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου OMA, για να σχηματίσει εκθετήρια προϊόντων και να καλύψει τους τοίχους στο κατάστημα γυναικείων ειδών του οίκου Jacquemus στις Galleries Lafayette Haussmann, στο Παρίσι.

Η 60 τετραγωνικών μέτρων μπουτίκ σχεδιάστηκε για να θυμίζει μια κρεβατοκάμαρα. «Η θέση της μπουτίκ μέσα στις Galleries Lafayette -χωρίς παράθυρα ή ηλιόφως- οδήγησε στην ιδέα της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που μοιάζει με κρεβατοκάμαρα: ένα δωμάτιο αποκλειστικά δημιουργημένο με μαξιλάρια» είπε στο Dezeen, η Ellen van Loon του OMA. «Είναι μια ατμόσφαιρα για χουχούλιασμα και χαλάρωση που προσκαλεί τους επισκέπτες να αράξουν και να περιπλανηθούν για όσο επιθυμούν».

Τα λινά μαξιλάρια σχεδιάστηκαν ως αναφορά στα υφάσματα της Προβηγκίας όπου μεγάλωσε ο ιδρυτής του οίκου, ο Simon Porte Jacquemus. «Εξερευνήσαμε μια παλέτα υλικών που στόχο έχει να αιχμαλωτίσει την ατμόσφαιρα της Προβηγκίας. Το ύφασμα των μαξιλαριών παραπέμπει στα λευκά είδη της Νότιας Γαλλίας», δήλωσε στο Dezeen ο αρχιτέκτονας του OMA, Giulio Margheri.

 

Η AMO πρόσθεσε επίσης μια στοίβα από μαξιλάρια για να χρησιμεύσει ως καθιστικό για τους πελάτες, καθώς και ένα σημείο για την παρουσίαση των μικροσκοπικών τσαντών με την υπογραφή της Jacquemus. Το στούντιο ολοκλήρωσε την χαλαρή ατμόσφαιρα του καταστήματος με τη βοήθεια ενός μίνιμαλ σχεδίου, που περιλαμβάνει χαλί σε κρεμ χρώμα, απαλό φωτισμό και ράγες ρούχων σε γαλακτώδη μπεζ απόχρωση.

Η AMO έχει σχεδιάσει ένα ακόμη κατάστημα για την Jacquemus μέσα στο πολυκατάστημα Selfridges του Λονδίνου. Όπως και στο Παρίσι, το κατάστημα ήταν τυλιγμένο εξ ολοκλήρου με ένα μόνο υλικό - τον πηλό.

 

«Ο σχεδιασμός των μπουτίκ Jacquemus στο Λονδίνο και στο Παρίσι ξεκίνησε με την ιδέα να δοκιμάσουμε τα όρια εργασίας με ένα μόνο υλικό», εξήγησε ο Van Loon. «Αντί να δουλεύουμε πρώτα πάνω στο σχέδιο και να αποφασίζουμε για τα υλικά μετά, αφήσαμε τα υλικά να υπαγορεύσουν την παρουσία τους στο χώρο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αρχιτεκτονικήΠαρίσιειδήσεις τώραdesignμαξιλάρι