Fashion & Design|01.01.2023 09:08

Glamping στην Ιαπωνία: Η μοναδική εμπειρία σάουνας σε ένα βαρέλι σάλτσας σόγιας 100 ετών

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Copyright: designboom.com
Copyright: designboom.com
Copyright: designboom.com
Copyright: designboom.com
Copyright: designboom.com
Copyright: designboom.com

Πώς θα σας φαινόταν να απολαμβάνετε την εμπειρία μιας σάουνας με θέα στις ιαπωνικές άλπεις; Σίγουρα ακούγεται δελεαστικό, αλλά θα αλλάζατε γνώμη αν σας ενημέρωναν ότι η σάουνα θα γίνει σε ένα βαρέλι, το οποίο πριν από έναν αιώνα το χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν σάλτσα σόγιας; Το «From P» είναι ένα θέρετρο με ιδιωτικές σάουνες και υπαίθρια λουτρά στο χωριό Shirauma, με εκπληκτική θέα στις ιαπωνικές Άλπεις. Aποτελείται από σκηνές σε σχήμα θόλου, ενώ οι εγκαταστάσεις της σάουνας και του λουτρού είναι διαμορφωμένες σε βαρέλια σάλτσας σόγιας ηλικίας 100 ετών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του designboom.com, τα βαρέλια χρησιμοποιούνταν στο εργοστάσιο σάλτσας σόγιας Daimon στη νομαρχία Νάρα για πάνω από 100 χρόνια και παρέμεναν αδρανή σε μια αποθήκη λόγω της μείωσης της παραγωγής σάλτσας σόγιας.

Έτσι, η P-Bo Co. που διαχειρίζεται το θέρετρο, είχε την ιδέα να δώσει νέα ζωή στα βαρέλια μέσω της επαναχρησιμοποίησης. Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να απολαύσουν τον καυτό ατμό σε ένα ξύλινο βαρέλι βάθους 2 μέτρων με θέα το χιονισμένο τοπίο της Χακούμπα και στη συνέχεια να κάνουν μια κρύα βουτιά για μια πλήρη αίσθηση αναζωογόνησης.

Εκεί που το φυσικό περιβάλλον συναντά το πολυτελές κάμπινγκ

Το «From P» είναι η πρώτη εγκατάσταση glamping σε σχήμα θόλου στο χωριό Hakuba, στο νομό Ναγκάνο. Περιτριγυρισμένο από ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, το Hakuba Village προσελκύει πολλούς τουρίστες για πεζοπορία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Σε υψόμετρο 700 μέτρων, το θέρετρο προσφέρει πανοραμική θέα και προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία «στον καθαρό αέρα των ιαπωνικών Άλπεων». Κάθε σκηνή σε σχήμα θόλου είναι εξοπλισμένη με ιδιωτική φινλανδική σάουνα και υδατόλουτρο, συνδυάζοντας την ευεξία και την επανασύνδεση με τη φύση.

Η P-Bo Co. έχει μετατρέψει βαρέλια σάλτσας σόγιας με διάμετρο 1,7 m και ύψος 2 m σε λουτρά . Οι χρήστες μπορούν να βουτήξουν στο νερό του λιωμένου χιονιού της Χακούμπα. «Ιδρώστε στην αυθεντική φινλανδική σάουνα μας, ζήστε την εμπειρία ενός ψυχρού μπάνιου σε βαρέλι σόγιας μέσα στην υπέροχη φύση της Χακούμπα και περάστε χρόνο με την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες σας σε μια σκηνή με θόλο».

Υπάρχουν δύο τύποι σκηνών: μια σκηνή σε σχήμα θόλου με διάμετρο 7 μέτρων και μια σκηνή σύνθετου τύπου με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Τα ευρύχωρα δωμάτια είναι κλιματιζόμενα και θερμαινόμενα. Η σκηνή, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκαταστάσεις θερέτρων σε ψυχρές περιοχές της Πολωνίας, της Ελβετίας και της Ευρώπης, έχει διπλή δομή και εξαιρετική μόνωση που δεν επηρεάζεται από την εξωτερική θερμοκρασία, οπότε μπορείτε αναμφίβολα να περάσετε χρόνο στο Hakuba Village ακόμη και τον χειμώνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραGlampingΙαπωνίακάμπινγκσάουνα