Fashion & Design|23.02.2023 19:12

Το πρότζεκτ στο Instagram που μετατράπηκε σε πρακτορείο: Τα «ατελή» μοντέλα στην Ιταλία, επαναπροσδιορίζουν την ομορφιά

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Ένα πρότζεκτ στο Instagram για την ανάδειξη των συνηθισμένων γυναικών και των ατελειών τους έχει μετατραπεί σε… πρακτορείο μοντέλων που έχει ως στόχο να επαναπροσδιορίσει τις έννοιες της ομορφιάς στην Ιταλία.

Το πρακτορείο μοντέλων Imperfetta (Ατελές), που ξεκίνησε το 2020 από την Carlotta Giancane, διαθέτει ένα βιβλίο διανομής διαλέξεων γεμάτο μοντέλα που αψηφούν τα προκαθορισμένα πρότυπα ομορφιάς της βιομηχανίας. Έχουν όλα τα μεγέθη και τις ηλικίες, καλύπτουν το φάσμα των φύλων, μερικές με αναπηρίες ή ιατρικές παθήσεις όπως αλωπεκία ή λεύκη, ορατές ουλές ή που έχουν χάσει άκρα.

Τέτοιοι οργανισμοί έχουν υπάρξει και αλλού στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ο πρώτος στην Ιταλία.

Η Sonia Sparta είναι ένα από τα μοντέλα. Μια 28χρονη από τη Σικελία, έχει ακούσει ενήλικες να ψιθυρίζουν σε παιδιά ότι ήταν από το τσίρκο όταν είδαν τις σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο και το σώμα της, αποτέλεσμα μιας μορφής υπερμελάγχρωσης. Ενώ κάποτε προσπαθούσε να κρύψει την κατάστασή της, τώρα έχει συνείδηση της ομορφιάς της.

«Άλλαξα τα πράγματα έτσι ώστε η αδυναμία μου, ή το πώς αντιλαμβάνομαι μια αδυναμία, να γίνει η πηγή της δύναμής μου, η ιδιαιτερότητά μου» είπε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης φωτογράφισης στη Ρώμη, μοντέλα πόζαραν με εσώρουχα.

«Αισθάνομαι σαν επαναστάτρια γιατί συνειδητοποιώ ότι γύρω μου όλα αυτά δεν υπήρχαν πριν από την L'Imperfetta», δήλωσε η Giancane. «Αισθάνομαι σαν επανάσταση, σαν μια μάχη που πρέπει να δώσω σκληρή μάχη, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές δυσκολίες».

Το πρακτορείο αριθμεί περισσότερα από 140 μοντέλα. Βρίσκονται τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, αλλά εστιάζει τη δουλειά του στην Ιταλία «επειδή εκεί θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα», δήλωσε ο Giancane. Τα μοντέλα της έχουν εμφανιστεί σε διαφημιστικές καμπάνιες για μάρκες καλλυντικών, καταστήματα λιανικής πώλησης μόδας και σούπερ μάρκετ. Μεγάλο μέρος της δουλειάς είναι σε διαδικτυακές διαφημίσεις, αλλά έχουν υπάρξει επίσης προσκλήσεις για μοντέλα σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Δύο έχουν εμφανιστεί στην πασαρέλα μόδας του Μιλάνου για τον σχεδιαστή Marco Rambaldi.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μοντέλοinstagramειδήσεις τώρα