Fashion & Design|06.05.2023 01:30

«Μια Οικία ενός Ιάπωνα Καλλιτέχνη Μάνγκα» στο Τόκιο

Newsroom

Ένα σπίτι και στούντιο με καμπυλωτή πρόσοψη για έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη μάνγκα δημιούργησε στο Τόκιο το αρχιτεκτονικό γραφείο Tan Yamanouchi & AWGL. Με επωνυμία «Μια Οικία ενός Ιάπωνα Καλλιτέχνη Μάνγκα», το αρχιτεκτόνημα βρίσκεται σε έναν πολύ στενό χώρο με πλούσια καλλιτεχνική ιστορία και ο σχεδιασμός του αντλεί έμπνευση από την αφηγηματική πλευρά των μάνγκα, των ιαπωνικών κόμικς.

«Το πρότζεκτ έχει βαθιά σύνδεση με την ιστορία και τη γειτονιά όπου υλοποιήθηκε η οικοδόμηση» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο διευθυντής του αρχιτεκτονικού γραφείου, ο Tan Yamanouchi. «Είναι ένα μέρος το οποίο, στη μακρόχρονη ιστορία του Τόκιο, έχει αγαπηθεί από πολλούς καλλιτέχνες μάνγκα» τόνισε.

Λόγω της δημιουργικότητας του πελάτη, το σπίτι χαρακτηρίζεται από πρόσοψη που μοιάζει να κάνει μια σαρωτική κίνηση, δίνοντας την εντύπωση χώματος που σηκώνεται από το έδαφος. Στη βάση της πρόσοψης, ένα αψιδωτό τούνελ οδηγεί στην είσοδο.

 

«Ο σχεδιασμός αφηγείται μια ιστορία της γης, που έχει βαθιά σύνδεση με τους καλλιτέχνες μάνγκα, καλωσορίζοντας έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη μάνγκα και μεταμορφούμενη στο αρχιτεκτόνημα το οποίο με δυναμικό τρόπο σηκώνεται από το έδαφος»  είπε ο Tan Yamanouchi.

 

ειδήσεις τώρααρχιτεκτονικήΙαπωνία