Η Σάρα Μπάρτον αποχωρεί από τον οίκο μόδας Alexander McQueen
NewsroomΤο επερχόμενο σόου του Alexander McQueen κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού στις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι το τελευταίο της Σάρα Μπάρτον. Η διευθύντρια δημιουργικού αποχωρεί από τον βρετανικό οίκο μόδας πολυτελείας μετά από συνολικά 26 χρόνια, ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία Kering.
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη στη Σάρα που έγραψε ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του οίκου Alexander McQueen» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Alexander McQueen, Τζανφίλιπο Τέστα. «Η συνεισφορά της Σάρα τα τελευταία 26 χρόνια θα αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι» σημείωσε.
Η γεννημένη στο Μάκλσφιλντ σχεδιάστρια μόδας εντάχθηκε για πρώτη φορά στον οίκο το 1996, ενώ σπούδαζε στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Επέστρεψε μετά την αποφοίτησή της και μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ανέλαβε επικεφαλής σχεδιασμού γυναικείων ενδυμάτων.
Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της μάρκας, Λι Αλεξάντερ ΜακΚουίν το 2010 ορίστηκε διάδοχός του και ανέλαβε να συνεχίσει την κληρονομιά του.
- Ανδρουλάκης στο ethnos.gr από τη ΔΕΘ 2026: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα-σφραγίδα, ούτε one man show»
- Γυναίκα πέθανε σε παραλία στην Αίγινα - Λουόμενοι της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 50 λεπτά
- Βαθιά θλίψη για τον Γιώργο Μαζωνάκη: Σε λίγη ώρα η λαϊκή αγρυπνία - Συγκλονίζουν τα σημειώματα των θαυμαστών του
- Εξαγριωμένοι κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία επειδή… δεν είχαν 5G!