Fashion & Design|03.10.2023 07:55

Αποκάλυψη του ΒΒC: Ο πρώην CEO της Abercrombie & Fitch κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανδρών

Newsroom

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch και ο Βρετανός σύντροφός του κατηγορούνται ότι παραπλανούσαν και εκμεταλλεύονται σεξουαλικά άντρες τάσσοντας τους ευκαιρίες εργασίας ως μοντέλα στον γνωστό οίκο μόδας στα πάρτι που διοργάνωναν. 

Οργανωμένο δίκτυο που έβρισκε νεαρούς άντρες

Ειδικότερα σύμφωνα με έρευνα του BBC Panorama αποκαλύπτεται ότι υπήρχε ένα «οργανωμένο δίκτυο» που χρησιμοποιούσε έναν μεσάζοντα για να βρίσκει νεαρούς άνδρες για τον 79χρονο Μάικ Τζέφρις και τον 60χρονο Μάθιου Σμιθ. Σύμφωνα με το ερευνητικό ντοκιμαντέρ οι καταγγελίες βασίζονται σε 8 άντρες, ορισμένοι από τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι τους εκμεταλλεύτηκαν σε εκδηλώσεις σε μέρη όπως οι ΗΠΑ, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βενετία, το Μαρακές και η Καραϊβική.

Οι οκτώ άνδρες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις δήλωσαν ότι “στρατολογήθηκαν” από έναν μεσάζοντα, τον οποίο περιέγραψαν ως “έναν άνδρα χωρίς μύτη, η οποία ήταν καλυμμένη με ένα επίθεμα από δέρμα φιδιού”. Πρόκειται για τον James Jacobson, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι μισοί από τους άνδρες που μίλησαν στο BBC ισχυρίστηκαν ότι είχαν αρχικά παραπλανηθεί σχετικά με τη φύση των εκδηλώσεων και πως δεν είχαν ενημερωθεί ότι το σεξ ήταν μεταξύ των “υποχρεώσεών” τους. Άλλοι είπαν ότι κατάλαβαν ότι οι εκδηλώσεις είχαν σεξουαλικό χαρακτήρα, αλλά όχι ακριβώς τι αναμενόταν από αυτούς. Όλοι έλαβαν χρήματα για αυτό.

Η μεγαλύτερη τέτοιου είδους εκδήλωση που περιγράφηκε στο BBC φιλοξενήθηκε σε ιδιωτική βίλα σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων το 2011, για την οποία δεκάδες άνδρες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο Μαρακές. 

«Μου ζήτησε στοματικό σεξ»

Αρκετοί είπαν στο BBC ότι ο μεσάζων ή άλλοι έθεσαν την πιθανότητα ευκαιριών για μόντελινγκ με την A&F. Ένας από τους άνδρες είπε ότι ο μεσάζων τού «ξεκαθάρισε ότι αν δεν τον άφηνα να μου κάνει στοματικό σεξ, δεν θα συναντιόμουν με την Abercrombie & Fitch ή τον Mike Jeffries».

Ένα πρώην μοντέλο δήλωσε στο BBC ότι στρατολογήθηκε για να συμμετάσχει σε μια από τις εκδηλώσεις του Jeffries όταν ήταν 22 ετών, από ένα μεγαλύτερο μοντέλο. Είπε ότι τον υποστήριζε οικονομικά εκείνη την εποχή, οπότε ένιωθε υποχρεωμένος.

Όταν έφτασε στην εκδήλωση, αισθάνθηκε πίεση να «αποδώσει». Ένας από τους άλλους άνδρες του έκανε στοματικό σεξ, ενώ ο Jeffries και ο Smith τον παρακολουθούσαν, είπε.

«Αυτό δεν ήταν επιλογή μου» δήλωσε, αναλογιζόμενος το γεγονός. «Ήταν η προσεκτική χειραγώγησή μου από μια ομάδα μεγαλύτερων ανδρών, που ήξεραν ακριβώς τι έκαναν επειδή το είχαν ξανακάνει».

ΗΠΑπάρτισεξουαλική εκμετάλλευσηειδήσεις τώραBBC