Fashion & Design|14.12.2023 06:45

Μία περίουσια για μερικές σταγόνες: Ποια είναι τα ακριβότερα αρώματα στον κόσμο και ποιοι τα αγοράζουν;

Newsroom

Μία περιουσία είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν οι λάτρεις των πανάκριβων αρωμάτων και τον luxury ειδών, καθώς οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα και στο χρηματιστήριο της μόδας και της ευζωίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα άρωμα

Στα 435.000 δολάρια πωλείται το Imperial Majesty του Clive Christian – ποσό που το κατατάσσει πρώτο στη λίστα με τα ακριβότερα αρώματα στον κόσμο.

Από αυτό, παράγονται μόλις 10 μπουκαλάκια τα οποία μπορούν να παραγγείλουν μόνο οι πελάτες του οίκου. Μάλιστα, 7 από ταυτά τα μπουκαλάκια είναι ήδη έτοιμα για τους αντίστοιχους ζάμπλουτους πελάτες που τα έχουν παραγγείλει, ενώ 3 εξ΄αυτών έχουν κρατηθεί για λόγους marketing από τον οίκο.

Όπως σημειώνεται, το ίδιο το μπουκάλι είναι από γυαλιστερό κρύσταλλο και στο χρυσό κολάρο 18 καρατίων, φωλιάζει ένα λευκό διαμάντι πέντε καρατίων. Τόσο πολύτιμο είναι το μπουκάλι που φτιάχτηκαν μόλις δέκα από αυτά. Τα επτά αγοράστηκαν από ιδιώτες συλλέκτες και 3 περιοδεύουν στον κόσμο ως μέρος της ειδικής συλλογής του Clive Christian.

Καλπάζει η βιομηχανία των luxury goods

Την ίδια στιγμή, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των luxury goods βλέπουν κάθε χρόνο κατακόρυφη αύξηση των κερδών τους. Το μπουκάλι του πολυπόθητου -για τους ελάχιστους αυτού του κόσμου που έχουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματά τους λυμένα- αρώματος, έχει χωρητικότητα 500 ml. Για τις μικρότερες συσκευασίες, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 600 και 2.000 ευρώ.

Ο ίδιος οίκος διαθέτει ένα ακόμα άρωμα, περίπου στα 225.000 δολάρια το μπουκάλι, το οποίο, μάλιστα, περιέχει μόλις 30 ml και αποτελεί και το μοναδικό μπουκάλι που έχει πάρει την άδεια και επίσημα να επιδεικνύει το εμβληματικό στέμμα της Βασίλισσας Βικτώριας.

Και ο οίκος Bulgari, όμως, έχει το δικό του uberpremium άρωμα, με το Opera Prima να πωλείται στην τιμή των 235.000 δολαρίων, τα 75 ml. Το άρωμα, που κυκλοφόρησε το 2014, περιγράφεται ως ένα, «πλούσιο άρωμα που μαγεύει με τη φρουτώδη ουσία του, που τονίζεται από τις έντονες νότες της λεμονιάς και του άνθους πορτοκαλιάς. Η οπτική γοητεία του αρώματος είναι εξίσου δελεαστική. Σχεδιασμένο από τον Ιταλό λάτρη του γυαλιού Venini, η πολυτελής φιάλη διαθέτει πινελιές κιτρίνης, αμέθυστου και διαμαντιών»

Το Million του Paco Rabane στην luxury εκδοχή του φτάνει τα 57.000 δολάρια, τα 100 ml ενώ για 200ml του VI Gianni Vive Sulman, οι A- listers καλούνται να πληρώσουν 89.000 δολάρια.

ειδήσεις τώρααρώματα