Fashion & Design|31.12.2023 20:10

Δώστε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μια δεύτερη ευκαιρία μετά τις γιορτές - Εύκολες χρηστικές ιδέες

Newsroom

Τα Χριστούγεννα σιγά σιγά έρχονται στο τέλος τους. Με το πέρας των Φώτων τα περισσότερα νοικοκυριά θα ξεστολίσουν. Όσοι αγόρασαν φυσικό δέντρο και δεν ξέρουν τι να το κάνουν δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

Είμαστε εδώ για σας! Έχουμε συγκεντρώσει μερικές έξυπνες και εύχρηστες ιδέες για  να επιμηκύνεται τη ζωή του όμορφου δέντρο, που ζέσταινε το σπίτι σας, δίνοντας του εορταστικό χαρακτήρα. 

Ανακυκλώστε το

Τα φυσικά δέντρα είναι ανακυκλώσιμα. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις, που δέχονται δέντρα και τα περνούν από τεμαχιστή ξύλου για να τα κομποστοποιήσουν. Προσοχή, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τα στολίδια και τα φωτάκια!

Επαναχρησιμοποιείστε το

Αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να το αξιοποιήσετε στον κήπος. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κόψετε τον κορμό φέτες και να τον τοποθετήσετε σαν διακοσμητικό στοιχείο στα παρτέρια σας ή στα διαδρομάκια του κήπου. Μια άλλη ιδέα είναι να κόψετε τον κορμό σε χοντρά κομμάτια και να τα τοποθετήσετε κάτω από τις γλάστρες σας σαν βάση.

Οι πιο δεξιοτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα επιμέρους κλαδιά και να στήσουν παρτέρια. Τα κλαδιά θα προστατεύσουν τα φυτά σας από το χιόνι και θα μονώσουν το χωράφι σας από την παγωνιά. Μπορείτε, επίσης,  να χρησιμοποιήσετε τα κλαδιά σαν πασσάλους για τα πιο ευαίσθητα φυτά.

Φυτέψτε το

Εάν το δέντρο σας έχει ρίζες μπορείτε να το φυτέψετε. Με λίγο πότισμα και προσοχή θα έχετε κάποια στιγμή ένα ψηλό έλατο στον κήπο σας.

Χρησιμοποιήστε το σαν αρωματικό

Οι βελόνες των αιθαλών δέντρων διατηρούν το άρωμα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βάλτε τις σε φακελάκια ή μπολ με νερό για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τη γιορτινή μυρωδιά.

Κήποςειδήσεις τώραδέντροΧριστούγεννα