Fashion & Design|05.03.2024 16:57

Good People: Κάνουν την αλλαγή - Ενδυνάμωση φτωχών κοινοτήτων μέσω ηθικών χειροποίητων τσαντών

Newsroom

Στην εταιρεία Good People (Καλοί άνθρωποι), φτιάχνουν γυναικείες τσάντες εδώ και 7 χρόνια στη Μαδαγασκάρη. Κάθε τσάντα αφηγείται μια ιστορία βιωσιμότητας, ενδυνάμωσης και αυθεντικής δεξιοτεχνίας. Είναι χειροποίητη από γυναικείες κοινότητες, στη Μαδαγασκάρη.

Από την ίδρυσή της το 2016, η εταιρεία έχει αποστολή να επαναπροσδιορίσει τη μόδα, υποστηρίζοντας γυναικείες συλλογικότητες. Οι τσάντες είναι σχολαστικά χειροποίητες από φυτικές ίνες και φτιάχνονται στη Μαδαγασκάρη. Αυτό εξασφαλίζει μια συμβιωτική σχέση με τοπικές μεθόδους και έθιμα. Η προτεραιότητα δίνεται στη διατήρηση της αυθεντικής δεξιοτεχνίας και του τρόπου ζωής των τεχνητριών.

Η όλη παραγωγή είναι μια βιώσιμη αλυσίδα αξίας. Από τοπικές προμήθειες με βαμβάκι σιζάλ ή μετάξι, μέχρι χειροκίνητη προετοιμασία ινών, φυσικές βαφές και παραδοσιακή ύφανση αργαλειού, η αλυσίδα είναι βιώσιμη σε κάθε στάδιο. Όλα τα προϊόντα είναι φτιαγμένα από φυτά. Κάθε διαδικασία είναι σχολαστική και περιλαμβάνει μόνο χειροτεχνία.

Η επιχείρηση Good People υποστηρίζει άμεσα και έμμεσα 55 άτομα επιτόπου, με πάνω από 100 λιανοπωλητές σε 11 χώρες.

Επόμενος στόχος με την πρώτη καμπάνια crowdfunding, είναι η αύξηση ευαισθητοποίησης σχετικά με το μοντέλο παραγωγής και η επέκταση του στη Βραζιλία.

Η εταιρεία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας με τους Good People. Υποστηρίζοντας κάποιος και προωθώντας την καμπάνια crowdfunding, θα συνεισφέρει σε ένα κίνημα που ξεπερνά τη μόδα – έχει να κάνει με την ενδυνάμωση των κοινοτήτων και τη θετική επίδραση σε παγκόσμια κλίμακα.

τσάντεςΜαδαγασκάρηειδήσεις τώρα