Fashion & Design|22.03.2024 22:00

Pierpaolo Piccioli: Ο Ιταλός σχεδιαστής αποχωρεί από τον Valentino μετά από 25 χρόνια

Newsroom

Ο Ιταλός σχεδιαστής Πιερπάολο Πιτσόλι (Pierpaolo Piccioli) προστίθεται στη λίστα των διευθυντών δημιουργικού που αποχωρούν από τους ρόλους τους. Το πρωί της Παρασκευής (22/3) ανακοινώθηκε ότι οι δρόμοι του Πιερπάολο Πιτσόλι και του οίκου μόδας Valentino χωρίζουν μετά από 25 χρόνια.

Η ανακοίνωση του Valentino 

«Δεν έχουν όλες οι ιστορίες αρχή ή τέλος, μερικές ζουν ένα είδος αιώνιου παρόντος που λάμπει με έντονο φως, τόσο δυνατό, ώστε δεν αφήνει σκιά. Είμαι σε αυτήν την εταιρεία για 25 χρόνια, και για 25 χρόνια υπάρχω και έχω ζήσει με τους ανθρώπους που έχουν υφάνει τα υφάσματα αυτής της όμορφης ιστορίας που είναι δική μου και δική μας» αναφέρει ο σχεδιαστής μόδας σε ανακοίνωσή του.

«Όλα υπήρχαν και υπάρχουν χάρη στους ανθρώπους που γνώρισα, με τους οποίους δούλεψα, με τους οποίους μοιράστηκα όνειρα και δημιούργησα ομορφιά, με τους οποίους έχτισα κάτι που ανήκει σε όλους και που παραμένει αμετάβλητο και απτό. Αυτή την κληρονομιά αγάπης, ονείρων, ομορφιάς και ανθρωπιάς, την κουβαλάω μαζί μου, σήμερα και για πάντα» υπογραμμίζει ο Πιτσόλι.

«Αυτή είναι η ομορφιά που δημιουργήσαμε: ζωή, ελπίδα, ευκαιρία και ευγνωμοσύνη, και οι άνθρωποι μου, η καρδιά μου και η αγάπη που σου δίνει όλες τις δυνατότητες του κόσμου, ειδικά εκείνες που δεν μπορούσες να φανταστείς μόνος. Χάρη στον κ. Βαλεντίνο και τον Τζιανκάρλο Τζαμέτι που με έχουν ευλογήσει με την εμπιστοσύνη τους, χάρη σε κάθε άτομο που το έκανε αυτό δυνατό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ήταν προνόμιο και τιμή να μοιραστώ μαζί σας το ταξίδι μου και τα όνειρά μου» προσθέτει ο σχεδιαστής μόδας.

Ο αντικαταστάτης του δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά εντείνεται η φημολογία ότι ο Valentino προσβλέπει στον Αλεσάντρο Μικέλε του οίκου Gucci.

Ποιος είναι ο Πιερπάολο Πιτσόλι

Ο Πιερπάολο Πιτσόλι άλλαξε την εικόνα του Valentino, στον οποίο εντάχθηκε το 1999 μαζί με τη Μαρία Γκράτσια Κιούρι για να προωθήσει τη σειρά αξεσουάρ του brand. Εννέα χρόνια αργότερα, ανέλαβαν από κοινού διευθυντές δημιουργικού μετά την αποχώρηση της Αλεσάντρα Φακινέτι από το τμήμα ετοίμων ενδυμάτων. Το 2015 παρέλαβαν το Διεθνές Βραβείο του Αμερικανικού Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας (CFDA).

Η Κιούρι ανέλαβε το τιμόνι του Dior το 2016 και ο Πιτσόλι έγινε ο μοναδικός διευθυντής δημιουργικού του Valentino, αναζωογονώντας τον οίκο που επικεντρώθηκε σε μοντέρνες σιλουέτες που προσέλκυσαν το νεανικό κοινό.

σχεδιαστής μόδαςΙταλίααποχώρησηειδήσεις τώραμόδα