Food & Drink|30.05.2020 15:37

Το Fabrica de Vino παίρνει το κρασί του και ξεκαλοκαιριάζει στα ψηλά

Newsroom

Την προηγούμενη φορά που το Fabrica de Vino μετακόμισε σε... θερινά διαμερίσματα, αρκετά καλοκαίρια πριν, ήταν στην Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο. Τώρα, με την ανάγκη για τραπεζάκια έξω πιο έντονη, ίσως, από ποτέ ‒το μέσα το χορτάσαμε‒ αποφάσισε και πάλι να μεταφέρθεί, σ΄ ένα χώρο πιο κοντά στην έδρα του στην Εμμανουήλ Μπενάκη, άνευ θάλασσας αλλά με μπόλικο ουρανό: από την Δευτέρα που μας πέρασε το φιλικό wine bar και κάβα, που συμπλήρωσε φέτος εννιά χρόνια στην αθηναϊκή σκηνή, συγκατοικεί με το Polis Art Café.

Οι προτάσεις του σε ετικέτες μικρών παραγωγών του ελληνικού αμπελώνα φτάνουν τις 100, από τις οποίες οι 20 προτείνονται και σε ποτήρι, και μαζί κάποια αγαπημένα tapas/μεζεδάκια (όπως τα μπιφτεκάκια και το κοτόπουλο, τυλιχτό με αμπελόφυλλο) και κάποια καινούργια (όπως το κοτόπουλο με πεκορίνο και μπέικον ή η ομελέτα με συκωτάκια πουλιών) σερβίρονται στο γνώριμο αστικό «ξέφωτο» του κέντρου πάνω από τη Στοά του Βιβλίου ‒ χαρακτηριστικό ραντεβού όσων αγαπούν τη λογοτεχνία και την ποίηση, αλλά κι όσων ψάχνουν ένα ήσυχο καταφύγιο από το θόρυβο και την κίνηση της πόλης. Εκεί, στη χαλαρή βεράντα, το σενάριο είχε πολλές φορές κάποιο κρασί. Τώρα έχει ολόκληρη συλλογή.

Fabrica de Vino Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα

κρασίwine bar