Food & Drink|11.06.2020 14:17

Τα νόστιμα ραντεβού της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης ξαναξεκινούν με αποστάσεις και delivery

Άντζελα Σταματιάδου

Από την ημέρα της επαναλειτουργίας της, πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης έστησε πολλές νόστιμες γιορτές. Με burgers και bao buns, tacos, vegan και μακροβιοτικά πιάτα, γλυκά, καφέ και κοκτέιλ, τα κυριακάτικα Pop-up brunch της αποδείχτηκαν πολύ δημοφιλή, συγκεντρώνοντας στη Φωκίωνος Νέγρη κόσμο από όλη την Αθήνα. Οι καθιερωμένες αυτές γευστικές συναντήσεις σταμάτησαν για κάποιους μήνες λόγω του νέου κορονοϊού. Επανέρχονται, όμως, δριμύτερες, από αυτό το Σάββατο, 13 Ιουνίου, με καινούργιο όνομα και λίγο διαφορετικές συνήθειες.

Το Pop Up Munchies, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές το μήνα, θα ξεκινάει το απόγευμα. Μάγειρες και καντίνες, κλασικό και «πειραγμένο» street food αποτελούν πάντα τα βασικά συστατικά της «συνταγής», που έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ούτως ώστε να διατηρεί το ίδιο χαρούμενο κλίμα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ασφάλεια: το Impact Hub Athens, το οποίο διαχειρίζεται την Αγορά, επαναπροσδιόρισε τους τρόπους συνάντησης, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, με περιορισμένο αριθμό τραπεζιών σε απόσταση και ακολουθώντας ένα σύστημα ελεγχόμενης ροής επισκεπτών.

Στην νέα εκδοχή, που πέρα από φυσική, θα έχει και ψηφιακή διάσταση, οι κουζίνες θα στήνονται πάντα στο χώρο, συνθέτοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό γευστικό ψηφιδωτό, θα υπάρχει όμως και live streaming από το κανάλι της Αγοράς και του Impact Hub, οπότε θα μπορεί κανείς να συμμετέχει και μέσω της οθόνης του. Εκτός από το να δοκιμάσει το φαγητό επιτόπου, θα μπορεί να το πάρει μαζί του (take away), αλλά και να το παραγγείλει από το σπίτι.

Σάββατο με φαγητό και μουσική

Αυτό το Σάββατο, από τις 5 μ.μ έως τις 11 μ.μ., στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα σας περιμένει το Yazhou με τα wok του στη φωτιά και πολλών λογιών ασιατικά  πιάτα, το El Burro Tacos y Tequila του Γιώργου Γεράρδου με τα πρωτότυπα μεξικάνικα tacos του, ο Guerilla Chef και ο Cookie Dude, το Signora Athens με παγωτό, εσπρεσάκι και λεμονάδα, το Food Truck με τις γνωστές ανατολίτικες γεύσεις του, καθώς και το Falafelladiko με τα vegetarian wraps του.

Tο Pop up Munchies θα «ντύνουν» μουσικά οι Djs του Pepper Radio 96,6. Και το Open Mic επανέρχεται, όμως, καλώντας παλιούς, νέους και επίδοξους μουσικούς, τραγουδιστές, stand up comedians και λοιπούς performers να δείξουν το ταλέντο τους σε μια παράσταση μέγιστης διάρκειας 8 λεπτών. Στο τέλος, με κριτή τον κόσμο, θα ανακοινωθεί ο νικητής της ημέρας με έπαθλο ‒τι άλλο;‒ φαγητό.

Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα.

street fooddeliverytake awayΔημοτική Αγορά Κυψέλης