Food & Drink|18.06.2020 09:46

Ένα από τα πιο γνωστά τσιπουράδικα του Βόλου έφτιαξε το δικό του tsipouro-kit

Άντζελα Σταματιάδου

Delivery και καινά δαιμόνια καμιά φορά πάνε... πακέτο. Καθώς ήδη από τις ημέρες της καραντίνας κάποια εστιατόρια και μπαρ ξεκίνησαν να διερευνούν τις δυνατότητες της κατ’ οίκον παράδοσης, μερικές μικρές χαρές που μας έλειψαν τον καιρό των περιορισμών έφτασαν μέχρι το κατώφλι μας με πρωτότυπους και αρκετά μελετημένους τρόπους μεταφοράς. Τώρα που οι παρέες ξαναστήνονται σιγά-σιγά σε μαγαζιά και σε σπίτια, οι ωραίες «φορητές» ιδέες συνεχίζονται: ένα από τα πιο γνωστά τσιπουράδικα του Βόλου μόλις εμφάνισε ένα kit που μεταφέρει την (φιλοσοφημένη του) τσιπουροκατάνυξη στο σπίτι.

Το ΜεΖεν έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας ένα concept που εξελίσσεται με το χρόνο, το οποίο συνδυάζει αγάπη και γνώση για το τσίπουρο ‒αρκεί να δει κανείς την τσιπουρο-λίστα του‒ και προχωρημένους γύρους μεζέδων που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Η ομάδα του δεν αυτοαποκαλείται τυχαία «περιοδεύων θίασος»· παίρνει συχνά τους δρόμους. Κι από την αρχή της εβδομάδας στα κοντινές διαδρομές παίρνει μαζί της το βαλιτσάκι της.

Για το delivery και το take away έχουν σχεδιάσει δυο διαφορετικά tsipouro-kit. Το μικρό, που το λένε «μπέμπα», κρύβει το δικό τους εμφιαλωμένο τσίπουρο των 200 ml (όπερ σημαίνει τέσσερα τσίπουρα), τέσσερις διαφορετικούς μεζέδες και ζεστό ψωμί. Στο μεγάλο, για πιο πολλούς συμμετέχοντες, το δικό τους τσίπουρο των 500 ml (ήτοι δέκα τσίπουρα) συνοδεύεται από οκτώ διαφορετικούς μεζέδες.

Το δικό τους τσίπουρο το φτιάχνουν στον Τύρναβο, σε συνεργασία με την οικογένεια Καρδάση

Τα παραπάνω μπορεί να τα συμπληρώσει κανείς διαλέγοντας έξτρα πιάτα από τον διαθέσιμο κατάλογο, όπως το καπνιστό σκουμπρί που φτιάχνουν οι ίδιοι, τα σουτζουκάκια μπακαλιάρου, τα κεφτεδάκια με κοπανιστή ή την δικιά τους καπνιστή πανσέτα, αλλά και πιάτα ημέρας, για τα οποία ενημερώνουν τηλεφωνικά ή μέσω των λογαριασμών τους στα κοινωνικά δίκτυα. Τα κουτιά, από βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα υλικά, παραδίδονται με ποδήλατα στα κοντινά σημεία και με ηλεκτρικά μηχανάκια στις πιο μακρινές περιοχές, με στόχο να αφήνουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Είναι ωραία κίνηση. Δίνει μια εναλλακτική σε όσους δεν βρίσκουν θέση στο δημοφιλές βολιώτικο τσιπουράδικο που αυτό τον καιρό έχει περιορίσει τα τραπέζια του σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, καλύπτει όσους προτιμούν για τον άλφα ή βήτα λόγο να στήσουν τη δική τους τσιπουρο-κατάσταση στο σπίτι, διασφαλίζει θέσεις θέσεις εργασίας. Καθώς εξυπηρετούν ανάλογο αριθμό παραγγελιών με τα τραπέζια που έχουν αφαιρεθεί από το μαγαζί (έξι δηλαδή), οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ακολουθήσουν το ρυθμό της κουζίνας: τόσο το delivery όσο και το take away που ξεκίνησαν την Δευτέρα που μας πέρασε λειτουργούν με προκρατήσεις.

ΜεΖεν Αλοννήσου 8, Βόλος. Τηλ. παραγγελιών: 24210 20844 6970616691

deliverytake awayΒόλοςμεζέδεςτσίπουρο