Food & Drink|16.07.2020 12:19

Νatu, όπως λέμε Natura, σε έναν από τους πιο πράσινους κήπους της Κηφισιάς

Newsroom

Από τα πιο κλασικά καλοκαιρινά ραντεβού στα βόρεια προάστια, το καφέ-εστιατόριο στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ήταν πάντοτε μια χαλαρωτική όαση πράσινου και δροσιάς. Φέτος όμως, που, άλλαξε όνομα και στιλ, ανανεώνοντας ταυτόχρονα και το γευστικό του ρεπερτόριο, έκλεψε καρδιές. Όποια ώρα της ημέρας κι αν περάσει κανείς από την οδό Λεβίδου ‒ το πρωί, που είναι λουσμένο στο φως, με το που σουρουπώσει, όταν είναι ατμοσφαιρικά φωτισμένο‒ το Νatu θα το δει να σφύζει από ζωή.

Το όνομα αντλεί έμπνευση από τη λέξη Natura, που σημαίνει «φύση», κι είναι, ομολογουμένως, απόλυτα ταιριαστό για το εστιατόριο ενός μουσείου αφιερωμένου στη μελέτη και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Πόσο μάλλον όταν απλώνει τα τραπέζια του ανάμεσα σε δάφνες, μυρτιές, σχοίνους, ροδιές και λεβάντες, κάτω από τα κυπαρίσσια, ελιές, πεύκα κι έναν πανήψυλο κέδρο του Λιβάνου.

Οι διαφορετικές ζώνες, που ενώνουν αλλά και διαχωρίζουν το εσωτερικό με το εξωτερικό, είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του ντυμένου σε γήινες αποχρώσεις χώρου με τις σύγχρονες αισθητικές αναφορές, που φέρει την σχεδιαστική υπογραφή της Αφροδίτης Μπονάτσου της Stones and Walls. Υπάρχουν αμέτρητες γωνιές για να καθίσει κανείς για καφέ, φαγητό ή ποτό: κάτω από τις κομψές, σκιερές τέντες δίπλα στα φουντωτά παρτέρια, σε κάποιο από τα πράσινα, πολύ όμορφα μεταλλικά σεπαρέ του επάνω επιπέδου, κάτω, δίπλα στη λίμνη με τα νούφαρα...

Η κουζίνα, την οποία επιμελείται πάντα το Δειπνοσοφιστήριον, έχει μεσογειακό χαρακτήρα. Ανάμεσα στα πιάτα που που προτείνει στο Natu o executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος θα συναντήσετε μια τάρτα-σπανακόπιτα, μπαρμπούνι μαρινάτο με πικάντικο ρας ελ χανούτ, λεμόνι και αγουρίδα, γαρίδες σε κρούστα πατάτας με χούμους παντζαριού και πολλές πλούσιες σαλάτες.

Τη συνέχεια γράφουν πίτσα, ζυμαρικά, ριζότο, φρέσκια σφυρίδα ψημένη σε μαντέμι με ντομάτα και πληθώρα από λαχανικά, αλλά και αρκετές επιλογές που απευθύνονται σε λάτρεις των κρεατικών, από ένα μπέργκερ αλά ιταλικά (με προσούτο, παρμεζάνα και καπνιστό caciocavallo) μέχρι ένα sirloin από αυστραλέζικο Βlack Angus ή ένα Porterhouse με τρούφα, ρόκα και παρμεζάνα.

Natu, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ.  210 8011170. Mέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ.

εστιατόριοΔημήτρης Σκαρμούτσοςμουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας