Food & Drink|20.07.2020 17:18

Φαγητό και ποτό στον αστικό κήπο του 48

Newsroom

Έχει ωραίο στιλ το 48 Urban Garden, που «φύτρωσε» στο ισόγειο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης «Ιλεάνα Τούντα» πριν από έξι περίπου χρόνια. Τα τραπέζια κι οι ξύλινοι πάγκοι του πικνίκ στήνονται ανάμεσα σε δεντράκια και παρτέρια φυτεμένα με κηπευτικά και πολλών λογιών αρωματικά βότανα, ενώ μερικά μέτρα παραπέρα το βλέμμα τραβάει η γνωστή και πολύ... ινσταγκραμική βίντατζ καντίνα του, βαμμένη σε χρώμα ασημί, πάνω από την οποία κρέμονται σειρές από φωτάκια. Το μέσα μπλέκεται με το έξω.

Το σύγχρονο μπαρ κι εστιατόριο με τη νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα, τη νεανική αύρα και τον όμορφο αστικό κήπο ‒μια δόση πράσινου ανάμεσα στις πολυκατοικίες της ήσυχης, σχετικά, γειτονιάς πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού‒ είναι μια αρκετά καλή ιδέα όταν θέλει κανείς να χαλαρώσει μεσοβδόμαδα τρώγοντας και πίνοντας κάτι μετά το γραφείο, αλλά και να βρεθεί με τους φίλους του το Σάββατο ή την Κυριακή.

Μπουρίτο με κοτόπουλο

Το μενού του φετινού καλοκαιριού, αντλώντας υλικό από διάφορες κουλτούρες και παραδόσεις του κόσμου είναι πολυσυλλεκτικό: έχετε λοιπόν να επιλέξετε ανάμεσα σε πιάτα με μεσογειακά, ασιατικά και μεξικάνικα στοιχεία.

Οι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους σαλάτες και τα σκιουφιχτά με σάλτσα με ντοματίνια, μελιτζάνες, σκόρδο και βασιλικό παραπέμπουν στο μικρό αστικό... μποστάνι, τα bao bans (ασιατικά ψωμάκια ατμού) γεμιστά με χοιρινό, το μπέργκερ με αργοψημένη καπνιστή γαλοπούλα, τάκος με πικάνια και τα μπουρίτος με κοτόπουλο και λουκάνικο τσορίθο είναι απόλυτα ταιριαστά με την στιλάτη τροχήλατη καντίνα.

Τα παρτέρια δίπλα στα τραπέζια και στους ξύλινους πάγκους είναι γεμάτα μυρωδικά

Μπορείτε κάλλιστα να τα συνδυάσετε με κάποιο από τα κοκτέιλ που φτιάχνουν απέναντι στο μπαρ. Μια δροσιστική, καλοκαιρινή Margarita φερ’ ειπείν.

48 Urban Garden Αρματολών & Κλεφτών 48, Αθήνα, τηλ.: 213 0281866. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή από τις 17:30, Δευτέρα κλειστά.

φαγητόμπαρεστιατόριοκοκτέιλ