Food & Drink|24.07.2020 21:06

Μια ταράτσα στου Ψυρρή με άρωμα... αλλοτινής αυλής

Άντζελα Σταματιάδου

Είναι όμορφη και χαλαρωτική η ταράτσα του Τhe Foundry. Καθισμένος ανάμεσα σε ελιές, ροδιές και πολλά διαφορετικά αρωματικά φυτά, δίπλα σε μεταλλικές πέργκολες όπου αναρριχώνται κληματαριές και μαρμάρινες κερκίδες, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια αθηναϊκή αυλή άλλου καιρού, που με κάποιο τρόπο σκαρφάλωσε στην κορυφή του κτιρίου του 1930 που το στεγάζει.

Πέρυσι, που ήταν το πρώτο του καλοκαίρι, το καλόγουστο boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο της οδού Σαρρή στου Ψυρρή γέμιζε το καλάθι του πολλών λογιών ελληνικά καλούδια κι έστηνε εκεί πικνίκ πάνω από την πόλη. Φέτος, ανεβαίνεις στα ψηλά πατώματα για χάρη του μπαρ.

Ανάμεσα στα συστατικά των κοκτέιλ που επιμελήθηκε η Αναστασία Τριανταφυλλίδη συναντά κανείς αρκετά μυρωδικά που αφθονούν στις αυλές και στα μπαλκόνια των ελληνικών σπιτιών, όπως λεβάντα, θυμάρι και δενδρολίβανο. Συνδυάζονται με καλοκαιρινά φρούτα, μεσογειακά λαχανικά και... θέα: στην ταράτσα του The Foundry Ηοtel πίνεις το ποτό σου έχοντας στο οπτικό σου πεδίο την φωτισμένη Ακρόπολη και τον λόφο του Φιλοπάππου, το Αστεροσκοπείο και το Γκάζι.

The Foundry Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ.: 2111824604.

Ψυρρήκοκτέιλμπαρ