Food & Drink|23.12.2018 11:01

8 σοβαροί λόγοι να πάτε για brunch

Newsroom

Την Πρωτοχρονιά, πολλά ξενοδοχεία σερβίρουν ένα πλουσιοπάροχο recovery breakfast. Όσοι ξενυχτήσουν λίγο παραπάνω, με το που αρχίζει να ξημερώνει μπορούν να βρίσκονται μπροστά σε σούπες, μαρμελάδες και αυγά, τάρτες, πίτες, τηγανίτες, κέικ και άλλα πολλά, ενίοτε ακόμη και μακαρονάδες ή μαγειρευτά. Συνήθως εν είδει μπουφέ, το πρώτο πρωινό του έτους ξεκινά από νωρίς, 4-5 π.μ., και κρατάει μέχρι τις 10-11 π.μ. – για το ακριβές ωράριο καλό είναι να τσεκάρετε με ένα τηλεφώνημα.

Winter Garden City Lounge

Έξω να έχει βάλει κρύο για τα καλά, η στολισμένη Πλατεία Συντάγματος να σφύζει από κόσμο που κάνει ξέγνοιαστα τη βόλτα του κι εσύ να κάθεσαι στο Winter Garden και να έχεις οπλίσει τα μαχαιροπίρουνα για το πιο αριστοκρατικό brunch της πόλης. Στο πολυτελές τραπέζι που στρώνουν τα Σαββατοκύριακα στη Μεγάλη Βρεταννία, πρώτο έρχεται ένα καλάθι με φανταστικά κρουασάν, υπέροχα κέικ, ψωμιά και ένα τσουρέκι ποίημα. Στη συνέχεια, έχοντας στο χέρι ένα ποτήρι σαμπάνια, θα επιλέξετε ανάμεσα σε τρία ορεκτικά και τρία κύρια πιάτα – τα βιολογικά αυγά με τον σολομό Βalik και το χαβιάρι (φωτογραφία κάτω) είναι μεγάλη ζημιά. Για φινάλε θα σας τρατάρουν ένα σωρό αξέχαστα γλυκάκια. Αριστουργηματικά τα Paris-Brest με μους φιστίκι. (Μεγάλη Βρεταννία, Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, τηλ. 2103330000).

Βυζαντινό

Στήνοντας κάθε πρωί έναν πελώριο κοσμοπολίτικο μπουφέ με κάθε λογής αλμυρές και γλυκές νοστιμιές που επιμελείται ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου με τον Γιώργο Καπέρδα, το Hilton συνεχίζει στο εστιατόριο Βυζαντινό μια πρωινή παράδοση που μετρά πολλά χρόνια ιστορίας. (Βασιλίσσης Σοφίας 46, Ιλίσια, τηλ. 2107281400).

Sense

Στο rooftop του ξενοδοχείου AthensWas, απέναντι από την Ακρόπολη, το κλίμα τα μεσημέρια της Κυριακής είναι πιο πολύ οικογενειακή μάζωξη και αναδρομή στις ρίζες και λιγότερο brunch όπως το έχουμε συνηθίσει. Εκτός από το κύριο μενού του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, με συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μπορείτε να επιλέξετε και το «Κολατσιό», έναν δίσκο για δύο άτομα με πατροπαράδοτα... γευστικά χιτ. Εγώ κόλλησα με το πηλιορείτικο hot dog. (AthensWas, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη, τηλ. 2109200240).

The Margi Hotel

Δεν μπορώ να φανταστώ ομορφότερο μέρος και πιο κοντινό στο πνεύμα των γιορτών για να περάσεις ένα κυριακάτικο μεσημέρι στα νότια προάστια. Το μενού που υπογράφει ο ταλαντούχος Παναγιώτης Γιακαλής είναι πεντανόστιμο. Τα αυγά τους έρχονται απευθείας από τη φάρμα 
του ξενοδοχείου, τα κρουασάν και τα σάντουιτς είναι κορυφαία, φτιάχνουν Cacio e pepe, καρμπονάρα κι ένα φοβερό μπέργκερ. (Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108929160).

Artisanal

Κάθε Κυριακή, ο Δημήτρης Δημητριάδης δίνει όλη την «πίστα» του brunch στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Αν δεν έβλεπες τριγύρω αυτό το πανέμορφο θεατρικό ντεκόρ (Παρίσι-Νέα Υόρκη αλέ ρετούρ), δοκιμάζοντας τα πιάτα θα νόμιζες ότι παίρνεις βουνίσιο αέρα στο χωριό. Να σου οι αυγοφέτες με το μέλι και τη μυζήθρα, να σου και ένας τραχανάς με μοσχαρίσιο λουκάνικο. (Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 2108086111).

Malconi’s

Το πιο πιθανό, αν επιχειρήσετε να πάτε χωρίς κράτηση, είναι να μη βρείτε, όχι τραπέζι, αλλά ούτε μια γωνία για να σταθείτε. Το Malconi’s και ο πολύ καλός σεφ του, Γιάννης Κοσμαδάκης, το brunch το παίζουν μαεστρικά στα δάχτυλα. (Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου 23, Κολωνάκι, τηλ. 2107248920).

La Suite Lounge

Οικογενειακή υπόθεση οι Κυριακές στον 6ο όροφο του St. George Lycabettus. Τα πιτσιρίκια απασχολούνται από τη nannuka.com με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια και βλέπουν παιδικές ταινίες στο screening room, ενώ τα μεγάλα παιδιά χαίρονται ένα πλούσιο εδεσματολόγιο με τα κλασικά του brunch. (Kλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ. 2107416191).

New Taste

Δίπλα στις εντυπωσιακές κολόνες των Βραζιλιάνων αδελφών Campana αισθάνεσαι ότι βέθηκες ξαφνικά σε ένα αρτίστικο δάσος. Τα εξαιρετικά κρουασάν και τα υπέροχα ψωμιά που ψήνουν στον φούρνο τους σού σπάνε τη μύτη. Το κυριακάτικο brunch του New Ηotel, με αυγά, μπέργκερ, pancakes, τάρτες κι ό,τι άλλο βάλει ο νους σου, έχει γίνει πια all time classic. (New Hotel, Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ. 2103273170). 

Κείμενο: Τάσος Μητσελής

Πηγή: Eatme Δεκεμβρίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

ξενοδοχείαbrunch