Food & Drink|24.08.2020 09:41

O διάστερος σεφ Ρονάν Κερβαρέκ για δύο μέρες στην Κω

Άντζελα Σταματιάδου

To Albergo Gelsomino του ομώνυμου ξενοδοχείου και και το εστιατόριο Cuvée του ξενοδοχείου Aqua Blu συνεχίζουν τις γαστρονομικές τους βραδιές. Μετά τον Βρετανό Άλεξ Ντίλινγκ, που προηγήθηκε στις αρχές του μήνα, φέρνουν στην Κω τον εξαιρετικά ταλαντούχο Ρονάν Κερβαρέκ το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου.

Ο Γάλλος σεφ, ο οποίος έχει στη φαρέτρα του δύο αστέρια Μισελέν, γεννήθηκε στη Βρετάνη κι αγάπησε τη μαγειρική από πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας του κι ο παππούς του ήταν εκείνοι που του μετέδωσαν το πάθος για τα αγνά υλικά και την καθαρότητα των γεύσεων, στοιχεία που έμελλαν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της γαστρονομικής του ταυτότητας. Η καριέρα του στην υψηλή γαστρονομία υπήρξε σχεδόν φυσικό επακόλουθο: μιλώντας για την πορεία του ανατρέχει αρκετά συχνά στα παιδικά του χρόνια. 

Έχοντας περάσει από σπουδαίες γαλλικές και όχι μόνο κουζίνες και συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μαγειρικής σκηνής, ο Ρονάν Κερβαρέκ είναι από το 2016 σεφ του εστιατορίου Hostellerie de Plaisance στο ομώνυμο ξενοδοχείο στο Σαιντ-Εμιλιόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Εκεί παρουσιάζει δημιουργικά πιάτα εξαιρετικής τεχνικής βασισμένα σε τοπικά και εποχιακά προϊόντα, γεμάτα γεύσεις κι αρώματα, αντλώντας σε πολλές περιπτώσεις έμπνευση από τις αναμνήσεις του αλλά και από την οινική κουλτούρα της περιοχής του Μπορντώ – ο ίδιος άλλωστε τρέφει μεγάλη αγάπη για το κρασί. Βρίσκει τρόπους να επανεφεύρει τα «κλασικά», μπολιάζοντάς τα με καινούργιες ιδέες. Κάθε δημιουργία του διηγείται μια ιστορία.

Οι λάτρεις της γαστρονομίας που θα βρίσκονται αυτό το σαββατοκύριακο στο νησί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγειρική του στο Albergo Gelsomino στις 22 Αυγούστου και στο Cuvée του ξενοδοχείου Aqua Blu στις 23 Αυγούστου.

Albergo Gelsomino Βασιλέως Γεωργίου 1, Κως, τηλ.: 22420 20200

Cuvée, Aqua Blu Boutique Hotel + Spa Παραλία Λάμπης, Κως, τηλ.: 22420 22440

εστιατόριααστέρια MichelinΚωςchef