Food & Drink|28.08.2020 11:28

Τo πλουσιοπάροχο brunch του Μοnsieur Cannibale

Άντζελα Σταματιάδου

Όλες τις προηγούμενες φορές που βρέθηκα στο Monsieur Cannibale ήταν βράδυ, για ποτό. Και με το φως της ημέρας όμως είναι πολύ όμορφο το παγκρατιώτικο καφέ-μπαρ με την αύρα μπιστρό και τις ρετρό αναφορές στον κόσμο του τσίρκου. Το μάτι άλλοτε σταματάει στο χρυσο-γάλανο ταβάνι ή σε ένα φωτιστικό που έχει κάτι από καρουσέλ, άλλοτε σ’ έναν ζωγραφιστό ελέφαντα, μια χορεύτρια, έναν μασίστα... Ακόμη και τα τραπέζια έξω, στο πεζοδρόμιο, κάτω από την ασπρόμαυρη τέντα και τα πολύχρωμα σφαιρικά φωτιστικά, έχουν κάτι από την γοητευτικά αλλόκοτη ζωή των περιπλανόμενων τσιρκολάνων του άλλοτε.

Είναι ωραίο σημείο να πιει κανείς τον καφέ του ή μια σπιτική λεμονάδα σε ρυθμούς καλοκαιρινής ραστώνης. Και αν ρίξει μια ματιά στην κάρτα του brunch, την οποία ανανέωσε πρόσφατα ο σεφ Σταύρος Υφαντίδης, είναι πολύ πιθανό να υποκύψει σε κάποια από τις ομολογουμένως πληθωρικές γλυκές κι αλμυρές προτάσεις της. Ιδίως αν σας αρέσουν τα αυγά ‒ έχουν την τιμητική τους‒ θα βρείτε αρκετές επιλογές.

Το πρώτο που δοκίμασα εγώ ήταν το πεϊνιρλί του Mr. Joe (€ 8), της κυρίαρχης φιγούρας του Monsieur Cannibale, που ξεμυτίζει χαμογελαστός πάνω από το μπαρ. Έχει τροφαντό ζυμάρι, μοτσαρέλα, μυρωδάτο κιμά καρυκευμένο με κανέλα, που του δίνει σπιτικό χαρακτήρα, κι από πάνω αυγό που σπάει και το ποτίζει. Το διαφορετικό avocado toast που φτιάχνουν είναι αναλόγως πλουσιοπάροχο ‒μπρουσκέτα κεντημένη με ψιλοκομμένα ντοματίνια, κομμάτια αβοκάντο, κρεμμύδι και guanciale (ιταλικό αλλαντικό από χοιρινό μάγουλο) πάνω στην οποία τοποθετούν δυο βραστά αυγά με ρευστό κρόκο (€ 8,5).

Προφανώς υπάρχει και μπέργκερ (€ 9,5), το «Mr. Joe’s warrior brunch burger», με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον και τσένταρ κλεισμένα σε κατάμαυρο ψωμάκι (το χρώμα του το δίνει ο ενεργός άνθρακας), που έρχεται σε ένα ξύλινο πλατό παρέα με αμαρτωλές πατάτες, ποσαρισμένες στο λάδι και περασμένες μετά με βούτυρο στο τηγάνι, μαλακές από μέσα και τραγανές απέξω. Αν στραφείτε, τώρα, προς τη γλυκιά πλευρά του μενού, που είναι παραπάνω από χορταστικό και με καλή σχέση ποιότητας-τιμής, δοκιμάστε τα pancakes με πραλίνα Bueno και μπισκότα Oreo (€ 6,5). Έρχονται στο λουλουδάτο πιατάκι τους, κι αν είσαι γλυκατζής, σε κάνουν να νιώθεις σαν παιδί στο τσίρκο.

Μοnsieur Cannibale Βρυαξίδος 24, Παγκράτι, τηλ: 2107526130. Το brunch σερβίρεται καθημερινά μέχρι τις τις 3 το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 5 το απόγευμα.

brunchΠαγκράτιμπαρ