Food & Drink|02.09.2020 14:34

Τα νέα κεφτεδάκια του IKEA είναι φυτικά

Newsroom

Και μια φορά μόνο να έχεις πάει σε κάποιο κατάστημα IKEA ξέρεις πώς πάει. Διαλέγεις έναν καναπέ που έχει ένα όνομα που δυσκολεύεσαι να προφέρεις, μια οικονομική βιβλιοθήκη ή ένα χαλί, καταλήγεις στο ταμείο με πολύχρωμες χαρτοπετσέτες, κουτιά αποθήκευσης, μια πρέσα για σκόρδο και κάτι άλλο που δεν ήξερες ή δε θυμόσουν ότι χρειάζεσαι. Και πριν φύγεις, ή και ενδιάμεσα, κάνεις μια στάση για κεφτεδάκια. Ο διεθνής κολοσσός κατασκευής προσιτών επίπλων πουλάει δύο εκατομμύρια κεφτεδάκια τη μέρα. Ξεκίνησαν τη δεκαετία του ΄80 και στην πορεία έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι του brand.

Τον Απρίλιο που μας πέρασε η ΙΚΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα τη συνταγή για τα δημοφιλή σφαιρίδια από μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά που κυκλοφορούν στα παραρτήματά της σε όλο τον κόσμο ‒σε εγχειρίδιο (όχι συναρμολόγησης, μαγειρικής), εννοείται, πώς αλλιώς; Και πρόσφατα, μέσα στον Αύγουστο, λάνσαρε τη φυτική τους εκδοχή. Τα κεφτεδάκια Huvudroll, με τα οποία πλούτισε τη συλλογή της (ήδη διέθετε κεφτεδάκια από κοτόπουλο, σολομό και μπακαλιάρο αλλά και λαχανικά) πέρα από το ότι αποτελούν μια καλή επιλογή για όποιον θέλει να μειώσει το κρέας, προσφέρουν μια πιο βιώσιμη εναλλακτική.

Φτιαγμένα από πρωτεΐνη μπιζελιού, βρώμη, πατάτες, κρεμμύδι και μήλο, τα καινούργια κεφτεδάκια έχουν αντίστοιχη γεύση και υφή αλλά πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (4%). Σερβίρονται με πουρέ πατάτας, αρακά, κρεμώδη σάλτσα και γλυκόξινη σάλτσα μύρτιλου στα εστιατόριά της, ενώ μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί και από το κατάστημα τροφίμων ΙΚΕΑ.

ΙΚΕΑφαγητόπεριβάλλονκεφτεδάκια