Food & Drink|12.09.2020 11:00

Παϊδάκια: Μια μαρινάδα κι ένα πέστο αρωματικών που κάνουν τη διαφορά

Βαγγέλης Δρίσκας

Τα αρνίσια παϊδάκια ψήνονται τέλεια στη σχάρα. Αρκετό αλατοπίπερο και μπόλικο λεμόνι στο σερβίρισμα είναι τα μόνα που χρειάζονται. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να τα μαρινάρετε από πριν στη μαρινάδα που ακολουθεί ή να τα σερβίρετε με το πέστο αρωματικών που σας προτείνω.

Μαρινάδα για παϊδάκια

Για 1 κιλό κρέας

  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • χυμός ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και μαρινάρετε στο μείγμα αυτό τα παϊδάκια για 30 λεπτά με 1 ώρα πριν τα ψήσετε.

Αρνίσια παϊδάκια με πέστο αρωματικών

Για 4 μερίδες

  • 1,5 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Αλείψτε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια και ψήστε τα στη σχάρα ή στον φούρνο στο γκριλ στους 200ο C για 25-30 λεπτά.

Βάλτε στον κάδο του μπλέντερ το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το ξύσμα των λεμονιών, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα και πολτοποιήστε τα. Αλείψτε με το πέστο αρωματικών τα παϊδάκια, μόλις τα βγάλετε από τη σχάρα ή τον φούρνο.

Οι συνταγές σημοσιεύτηκαν στο eatme Ιουλίου

μαγειρικήπαϊδάκιασυνταγές