Food & Drink|16.09.2020 13:21

Το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη... φεύγει για Κεραμεικό

Άντζελα Σταματιάδου

Σχεδόν έξι χρόνια πάνε από τότε που το CTC άνοιξε τις πόρτες του στη συμβολή Ουμπλιανής και Διοχάρους. ‘Εβαλε την πινελιά του στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, κέρδισε την εκτίμηση του κοινού, απέσπασε πολλές διακρίσεις, εξελίχθηκε, ωρίμασε. Τώρα ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες. Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του θα μετακομίσουν μέσα στον Δεκέμβριο από τα Ιλίσια στον Κεραμεικό, στο κτίριο με τον πολύ ωραίο κήπο που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το Αθήρι.

Μέχρι τότε το εστιατόριο θα σερβίρει ένα μενού που θα ανατρέχει σε κάποια από τα πιο ξεχωριστά πιάτα που δοκίμασαν όσοι βρέθηκαν στην μοντέρνα σάλα του αυτά τα χρόνια, όπως τη διάσημη πια βελουτέ καλαμποκιού, αρωματισμένη με αστακό, το εικονικό ριζότο αλά πολίτα με ντόπιες καραβίδες ή τον σιγοψημένο μπακαλιάρο με καμένο βούτυρο και XO παστουρμά. Παράλληλα θα παρουσιάζει και κάποιες καινούργιες ιδέες του πολύ ταλαντούχου σεφ, προλογίζοντας όσα έρχονται κι αποτυπώνοντας τις μαγειρικές ανησυχίες και τη διάθεσή της κουζίνας για πειραματισμούς.

Όσο για το pop-up Καφενείον Σι Τι Ση, που γνωρίσαμε αυτό το ιδιόμορφο καλοκαίρι μερικά βήματα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο οποίο ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης συνεργάστηκε με τους Λευτέρη Γεωργόπουλο, Γιώργο Καίσαρη, Θάνο Τσουνάκα και Πάνο και Κωστή Κρεμύδα, θα παρατείνει τη λειτουργία του για μια ακόμη σεζόν. Οπότε, με το μεζεδολόγημα σε σύγχρονο στιλ να συνεχίζεται στην Καλαμιώτου, η ομάδα του CTC θα παίζει σε διπλό ταμπλό.

CTC Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, τηλ: 2107228812  / Καφενείον Σι Τι Ση Καλαμιώτου 15, τηλ: 2103318778

εστιατόριογαστρονομία