Food & Drink|06.10.2020 19:50

Το Fabrica de Vino σε νέα γειτονιά

Άντζελα Σταματιάδου

Το Fabrica de Vino πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2011, με τις βαριές σιδερένιες ραφιέρες του φορτωμένες κρασιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα οποία μπορούσε κανείς να πιει επιτόπου, τρώγοντας και κάτι ή/και να τα αγοράσει για το σπίτι. Τα εννιά χρόνια που ακολούθησαν το wine bar της Εμμανουήλ Μπενάκη ξεδίπλωσε το δικό του, φιλικό και χαλαρό σενάριο οινοποσίας. Μέχρι που αποφάσισε να κάνει το επόμενό του βήμα σε μια άλλη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, αλλάζοντας λίγο και τη φιλοσοφία του.

Εδώ και λίγες μέρες, λοιπόν, το βρίσκουμε στη Φωκίωνος Νέγρη, σε μια πολύχρωμη γειτονιά με την αύρα της παλιάς Αθήνας και ένα ιδιαίτερο πολυπολιτισμικό παρόν. Στο νέο χώρο, ο οποίος συνδυάζει μια μεγάλη μπάρα που θυμίζει την προηγούμενη φάση του, ένα ευρύχωρο καθιστικό και τραπέζια στον πεζόδρομο, απέναντι από ευκαλύπτους και ακακίες, έχει αποκτήσει και νέες συνήθειες. Οι οποίες αποτυπώνονται και στο όνομά του: τώρα που οι πόρτες ανοίγουν από τις 9 το πρωί, λέγεται Fabrica Cafe (de) Vino.

Στην Κυψέλη η μέρα ξεκινάει με καφέ, κέικ, cookies και σπιτική τυρόπιτα κι η συνέχεια έχει tapas και σαλάτες ‒όχι ότι δεν θα βρεις και μια χοιρινή μπριζόλα ή ένα φιλέτο κοτόπουλου‒ με το κρασί να παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Η λίστα αριθμεί πάνω από 300 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα κι έχουν στόχο στην επόμενη φάση να την εμπλουτίσουν με κάποιες διεθνείς επιλογές. Και το brunch είναι στα σκαριά, πάντως. Σε λίγο καιρό οι πρωινές-μεσημεριανές προτάσεις του Σαββατοκύριακου θα συμπληρωθούν με διάφορες παρασκευές αυγών.

Fabrica Cafe (de) Vino Φωκίωνος Νέγρη 57, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ.: 2108668775. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 9:00-00:00

wine barκαφέςκαφέΚυψέληκρασί