Food & Drink|16.10.2020 10:33

To φθινόπωρο στο Simul έχει νέα πιάτα, τυριά... εν κινήσει κι ένα μπαρ ελαιολάδου

Άντζελα Σταματιάδου

Είναι ένα εστιατόριο μοντέρνο, κομψό και νόστιμο. Η σύγχρονη κουζίνα του έχει ωραίες ιδέες και ζεστό, φιλικό πρόσωπο, που αντικατοπτρίζεται και στο ευχάριστο και με γνώση σέρβις. Η αναζήτηση στο κομμάτι των πρώτων υλών είναι εμφανής. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στα πέντε χρόνια παρουσίας του στην αθηναϊκή σκήνη, το Simul εξελίσσεται. Mε σταθερό ρυθμό. O σεφ Νίκος Θωμάς κι η Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου όλο και προσθέτουν νέα συστατικά στη συνταγή.

Το φετινό φθινόπωρο επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ο καλός καιρός κρατάει ακόμη και το βεραντάκι έξω στην ήσυχη οδό Υψηλάντου παραμένει δημοφιλές, όσοι προτιμήσουν κάποιο από τα εσωτερικά τραπέζια όμως θα προσέξουν το ρετουσάρισμα στο χώρο, που εδώ και μερικές μέρες ανοίγει και πάλι από το μεσημέρι. Το νέο ξύλινο πάτωμα κάνει το περιβάλλον πιο ζεστό, η σάλα στο βάθος έχει ανανεωθεί ενώ στο ενδιάμεσο έχει προστεθεί κι ένα καινούργιο μπαρ που φιλοξενεί ξένα κι ελληνικά αποστάγματα. Εκεί φτιάχνονται πλέον τα κοκτέιλ με τα οποία μπορεί κανείς να συνοδεύσει, αν δεν επιλέξει κάποια από τις ετικέτες της λίστας κρασιών, το φαγητό του.

Ο κρασάτος κόκορας με πελτέ ντομάτας, ξινό τραχανά και αρσενικό Νάξου

Στο νέο μενού, που είναι βασισμένο σε εποχιακά υλικά και μπλέκει, όπως πάντα, στοιχεία ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, είναι αρκετά τα πιάτα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον ‒ ανάμεσα σε άλλα, παρφέ από συκωτάκια πουλερικών, ένα hot dog... μπακαλιάρου, βιολογικό χοιρινό από το Κτήμα Βαβουράκη στο Ρέθυμνο, που σερβίρεται με «καμένο» λάχανο και μήλο, όπως και καλαρρύτικο αρνάκι με φασόλια γίγαντες, πιπεριές Φλωρίνης και φέτα. Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να δοκιμάσει το επίσης καινούργιο menu degustation του Νίκου Θωμά, που ονομάζεται #bistronomy# κι αποτελείται από 8 πιάτα που δεν υπάρχουν στον κατάλογο.

Ο σεφ και συνδημιουργός του Simul Νίκος Θωμάς

Tα ελληνικά τυριά και το ελληνικό ελαιόλαδο σε πρώτο πλάνο 

Το καροτσάκι του τυριού, φορτωμένο κυκλαδίτικες γραβιέρες, μανούρα Σίφνου, με εκείνη τη χαρακτηριστική αψάδα, κασέρια από την Ξάνθη, ανθότυρα από την Κρήτη και πάει λέγοντας, είναι ωραία πινελιά. Κόβονται μπροστά σου πριν το επιδόρπιο και συνοδεύονται με τσάτνεϊ από μάνγκο Πάρου και φρεσκοψημένο καρβελάκι ψωμί. Τις επόμενες ημέρες δε ξεκινάει τη λειτουργία του και το καινούργιο Olive Oil bar, αντλώντας υλικό από τη λίστα των βραβεύσεων του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA. Τα προτεινόμενα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από διάφορες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας θα τα δοκιμάζει κανείς στα ταρτάρ και τις σαλάτες του καταλόγου, θα μπορεί όμως να τα γνωρίσει και μέσα από μικρές γευσιγνωσίες.

Simul Υψηλάντου 63, Κολωνάκι τηλ. 2107224737. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 13:00-00:00, Κυριακή κλειστά

ελαιόλαδοτυριάελληνικά προϊόνταεστιατόριο