Food & Drink|26.11.2020 11:27

The Spotted Pig: Το νέο μπεργκεράδικο της Αθήνας κάνει πρεμιέρα με delivery

Άντζελα Σταματιάδου

Φρέσκια προσθήκη στο χάρτη του αθηναϊκού street food, το The Spotted Pig, πρωτοπαρουσιάστηκε σε μέρες καραντίνας.Τα μπέργκερ, τα σάντουιτς και τα χοτ ντογκ του μόλις ξεκίνησαν να κάνουν διαδρομές. Το μπεργκεράδικο (και όχι μόνο) που έστησαν από κοινού ο Τάσος Δεληχρήστος και η Ελισάβετ Λειβιδιώτη του The Underdog μαζί με τον Μιχάλη Βραχλιώτη, ο οποίος επιμελήθηκε το μενού, ετοιμαζόταν να κάνει πρεμιέρα αλλού, σε δικό του χώρο. Το δεύτερο lockdown, όμως, που ήρθε λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες, τους άλλαξε ελαφρώς τα σχέδια.

Έτσι η αρχή έγινε με ορμητήριο την οδό Ηρακλειδών. Πλέον αν κάποιος περάσει να πάρει έναν καφέ στο χέρι από το The Underdog, είναι πολύ πιθανό να φύγει (και) με ένα μπέργκερ ή ένα σάντουιτς με κεφτεδάκια, κόκκινη σάλτσα και τρία διαφορετικά τυριά κλεισμένα στο κουτί τους. Δεν είναι απαραίτητο πάντως να πάει μέχρι το Θησείο εκτός αν θέλει να κάνει τη βόλτα του. Το The Spotted Pig κάνει και delivery μέσω της Wolt. 

φωτογραφία: Μάχος Πατεράκης / Wolt app

Ήδη οι προτάσεις είναι ήδη αρκετές κι από ό,τι μάθαμε θα πληθύνουν κι άλλο. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το The Cannibal (με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες, τηγανητό αυγό, μαγιονέζα και σάλτσα BBQ), το The Spotted Pig (με μπιφτέκι που συνδυάζει μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, τσάτνεϊ μάνγκο, κατσικίσιο τυρί, μουστάρδα με μέλι, iceberg και ντομάτα) ή κάποιο άλλο από τα έξι μπέργκερ που έχει στη συλλογή του, τα οποία συνοδεύει με φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες. Εξίσου δελεαστικά δείχνουν πάντως και τα σάντουιτς και τα δύο χοτ ντογκ που προτείνουν, το ένα με ελληνικό χωριάτικο λουκάνικο και το άλλο με ισπανικό τσορίθο.

Όσο για τους γλυκατζήδες, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τσιζκέικ με  Νutella και μπισκοτάκια Oreo και σε pancakes με Nutella και τριμμένα πτι-μπερ. Τα αγαπάνε τα λιχούδικα εδώ. Και τα αλμυρά και τα γλυκά.

The Spotted Pig (προς το παρόν στεγάζεται στο χώρο του Τhe Underdog, Ηρακλειδών 8, Θησείο). Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 13:00- 22.30. Δευτέρα κλειστά. Ελάχιστη παραγγελία: € 6. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6947875603.

take awayχοτ ντογκμπέργκερdeliveryσάντουιτς