Food & Drink|26.12.2020 10:32

4 χριστουγεννιάτικα μενού μόλις ένα τηλεφώνημα μακριά

Newsroom

Όλοι έχουμε μαγειρέψει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Την πήραμε τη δόση μας. Είτε λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα ταψιά και να μην χρειαστεί να αναμετρηθείτε με πτηνά και χοιρινά (μπορούν να αποδειχτούν μπελαλίδικα), είτε θέλετε το γιορτινό τραπέζι σας λίγο διαφορετικό, σηκώσετε το τηλέφωνο ή πάρτε ανά χείρας το laptop ή το tablet σας και θα το αναλάβουν άλλοι. Παρακάτω θα διαβάσετε για τέσσερα διαφορετικά εστιατόρια, που θα σας προμηθεύσουν έτοιμα εορταστικά εδέσματα, κλασικά και... μη, απλά και πιο πολύπλοκα. Καθένα ξετυλίγει το δικό του γευστικό σενάριο. Αν επιλέξετε κάποιο, θα πρέπει να κινηθείτε άμεσα – τα Χριστούγεννα βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής.

Η γιορτινή συλλογή του Ηλία Μαμαλάκη

Στα Μπουκιά και Συχώριο του Ηλία Μαμαλάκη σας περιένουν αυτές τις ημέρες πολλές διαφορετικές επιλογές για να διαμορφώσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας στα μέτρα σας. Ο ειδικός κατάλογος που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα τους, έχει μεγάλη ποικιλία σε σούπες, σαλάτες για δύο ή για... πολλούς, τάρτες (€ 24-26) για 8 άτομα – εμείς με το που τις είδαμε βάλαμε στο μάτι μια με γλυκιά κολοκύθα και καπνιστή πανσέτα και μια ακόμη με κιμά και πράσο. Και, φυσικά, κυρίως πιάτα (κυμαίνονται μεταξύ € 8,50 και  € 9,50) με γιορτινό χαρακτήρα, όπως φιλέτο γαλοπούλας με χριστουγεννιάτικη γέμιση ή με σοταρισμένα μήλα και κάστανό, αλλά και χοιρινή σπάλα μαριναρισμένη σε κρασί και σερβιρισμένη με σάλτσα δαμάσκηνου.

Αν θέλετε να παραγγείλετε ολόκληρη γεμιστή γαλοπούλα δεν θα σας πουν όχι και, μια που αυτές τις μέρες όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τείνουμε να υποκύπτουμε στους γλυκούς πειρασμούς, θα προτείνουν για το φινάλε ένα σοκολατένιο κορμό με φράουλα, χωρίς να παραλείψουν και τα απαραίτητα μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Για να παραγγείλετε καλέστε στα τηλ. 2106893444 (Μαρούσι), 2114114040 (Ψυχικό) & 2108000110 (Κηφισιά).

Τα ξεχωριστά Χριστούγεννα του Ovio

Για να καθίσουμε σε κάποιο από τα τραπέζια του εστιατορίου του Πάνου Πολίτη και του σεφ και κριτή του MasterChef Πάνου Ιωαννίδη θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή. Αλλά την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα έχουμε τη δυνατότητα να χαρούμε τη μαγειρική του Οvio στο σπίτι. Ένα ταρτάρ από φαγκρί με μαύρη τρούφα, τσίλι και μυρωδικά, μια βελουτέ από κάστανο και παστινάκη, με καπνιστή πανσέτα, θυμάρι και μαύρη τρούφα και σιγομαγειρεμένο αγριογούρουνο με γλασαρισμένες ψητές baby πατάτες, baby καρότα και σπαράγγια υπόσχονται μια εμπειρία αντάξια του εστιατορίου. Και μια πουτίγκα με σταφίδες και σοκολάτα, αρωματισμένη με μπράντι, γράφει το γλυκό φινάλε. 

Τα τέσσερα πιάτα του γιορτινού μενού, που κοστίζει € 55 ανά άτομο, και το οποίο μπορείτε να παραγγείλετε online εδώ θα παραδοθούν σε συσκευασία κενού αέρος και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ζεσταθούν και να σερβιριστούν. Θα συνοδεύονται από λεπτομερείς οδηγίες, οπότε δεν θα σας δυσκολέψουν καθόλου. Αν θέλετε, μάλιστα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις προτάσεις του σομελιέ του εστιατορίου Γιάννη Μακρή για τα κρασιά που θα τα συνοδεύσουν, τα οποία θα διατίθενται επίσης από το εστιατόριο. Οι παραγγελίες θα πρέπει να έχουν επιβεβαιωθεί έως τις 22/12 στις 14.00 Οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24/12, κατόπιν συνεννόησης για την ώρα.

Γιορτές για κρεατόφιλους από το Po' Boys 

Το εστιασμένο στο αμερικάνικο ΒΒQ Po’ Boys στου Ψυρρή όλον αυτό τον καιρό που τον περνάμε στο σπίτι δεν έχει σταματήσει να μαγειρεύει και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και τις επόμενες μέρες. Έτσι λοιπόν αν θέλετε να δοκιμάσετε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά του πιάτα σε γιορτινή εκδοχή, με το φωτισμένο δέντρο για φόντο, μπορείτε να τα παραγγείλετε και την παραμονή των Χριστουγέννων και να τα σερβίρετε την ίδια μέρα ή την επομένη. Το γιορτινό του μενού έχει ως πρωταγωνιστές, τι άλλο, κρεατικά, τα οποία σιγοψήνονται και σιγοκαπνίζονται στο ειδικό smoker: ξεψαχνισμένο χοιρινό, γαλοπούλα φιλέτο, brisket και χοιρινό λαιμό.

Είναι μια διαφορετική και αρκετά οικονομική πρόταση, που μπορείτε να αξιοποιήσετε και τις προηγούμενες ή επόμενες μέρες (η μόνη μέρα που δεν παραδίδουν είναι η 25/12). Μπορεί κανείς να καλέσει στο τηλ. 2103234672, να επιλέξει τα κρέατα της επιλογής του στις ποσότητες που επιθυμεί υπολογίζοντας πόσοι θα καθίσουν στο τραπέζι (οι τιμές ανά μερίδα 250 γραμμαρίων κυμαίνονται από € 6 έως € 8,50), τις σος, τα συνοδευτικά, όπως πουρέ γλυκοπατάτας, σούπα κολοκύθας, σαλάτα coleslaw με μήλο ή μια πατατοσαλάτα, επίσης σε πολύ φιλικές τιμές). Θα παραδοθούν σε ειδική συσκευασία σε συμφωνημένη ημέρα και ώρα στην πόρτα του. Από εκεί και πέρα το μόνο χρειάζεται είναι μια κατσαρόλα, είκοσι λεπτά από το χρόνο σας και τα... πιάτα.

H χριστουγεννιάτικη πλευρά της Coocoovaya

O Περικλής Κοσκινάς (φωτογραφία) και η ομάδα της Cookoovaya στην περιοχή του Χίλτον έχουν σχεδιάσει ένα ιδιαίτερο μενού για τα Χριστούγεννα. Διατίθεται για τρεις ημέρες, στις 23, 24 και 25 Δεκεμβρίου, είναι πραγματικά πλουσιοπάροχο και φέρνει (με δική της υπηρεσία παράδοσης) την αύρα του εστιατορίου στο σπίτι.

Το ειδικό αυτό μενου (€ 80 ανά άτομο) έχει πολλά στάδια. Ξεκινάει με αχνιστή σούπα αυγολέμονο με βιολογικό κόκορα και jasmine rice, και συνεχίζει με καρπάτσιο από στεπική αγελάδα, σαλάτα με μήλο, καρύδι, σέλινο και καπνιστή πάπια, αλλά και μια ανοιχτή πίτα με βοδινό φιλέτο, τρούφα και τραγανά κρεμμύδια και μια τηγανιά μαύρου χοίρου. Το κυρίως πιάτο είναι γεμιστή γαλοπούλα στο φούρνο, με αρωματικό ρύζι με κουκουνάρι και σταφίδα, πουρέ κολοκύθας και πατάτες φούρνου. To γεύμα ή δείπνο θα κλείσουν μια τάρτα αχλάδι με καραμέλα βουτύρου και παγωτό βανίλια, μελομακάρονα και κουραμπίεδες. Παραγγελίες και πληροφορίες στο τηλ. 2107005728 και στο reservations@cookoovaya.gr

Χριστούγενναεστιατόριαγιορτινό τραπέζιφαγητό