Food & Drink|05.01.2021 19:34

Mιλφέιγ, προφιτερόλ ή σοκολατίνα; 10 ιδέες για delivery... σκέτη γλύκα

Newsroom

Μπορεί να έχουμε πάρει τη δόση μας σε μελομακάρονα, κουραμπιέδες και κορμούς, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για μερικές γλυκές λιχουδιές ακόμη. Τα ζαχαροπλαστεία παραμένουν σε εγρήγορση, οπότε αν ψάχνετε ένα ξεχωριστό επιδόρπιο για το οικογενειακό τραπέζι, ένα γλυκό πεσκέσι για τις ονομαστικές γιορτές των επόμενων ημερών (ο Γενάρης έχει αρκετές) ή απλά θέλετε να τρατάρετε τον εαυτό σας ένα ιδιαίτερο κάτι τι, με σοκολάτα, με κρέμα, με κάστανο, με καραμέλα, με φρούτα, με ξηρούς καρπούς – τα γλυκά έχουν ένα μαγικό τρόπο να ανεβάζουν τη διάθεση– έχετε μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Κλασικά και παραδοσιακά γλυκίσματα αλλά και απρόσμενοι συνδυασμοί δεν σ’ αφήνουν να... αγιάσεις. Η δίαιτα θα πρέπει να περιμένει.

Μπορείτε να περάσετε και να τα πάρετε, μπορείτε όμως και να τα παραγγείλετε μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τον υπολογιστή ή το κινητό σας. Στο ρυθμό του delivery έχουν μπει γλυκά ατομικά και οικογενειακά, από μιλφέιγ, εκλέρ και προφιτερόλ μέχρι αμερικάνικα κέικ με πολλές στρώσεις ή cheesecake κι από εκμέκ και καρυδόπιτες μέχρι τάρτες, μους κι ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Αρκετές ιδιαίτερες προτάσεις από το στερέωμα της αθηναϊκής πατισερί προτίθενται να έρθουν μέχρι το σπίτι σας, αρκεί να μένετε στην ακτίνα δράσης τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τσεκάρετε τη διαθεσιμότητα και τις μέρες και ώρες παράδοσης.

Dimitris Economides στο Νέο Ψυχικό

«Madame Choux – Choux» με υπέροχα σου, τραγανή πραλίνα, κρέμα ζαχαροπλαστικής και καραμέλα, λεπτοδουλεμένη «σοκολάτα Βενεζουέλα» με μπισκουί και γκανάς σοκολάτας, νουγκατίνα με καρπό κακάο και μους σοκολάτας, τάρτα πραλίνα–σοκολάτα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, γοητευτική τάρτα φιστίκι, εκλέρ-κομψοτεχνήματα... Είναι πολλά τα φινετσάτα, υψηλού επιπέδου γλυκά τα οποία βλέπει κανείς παραταγμένα στην λευκή βιτρίνα αυτού του χώρου που μοιάζει με μίνι γκαλερί ζαχαροπλαστικής. Ο Δημήτρης Οικονομίδης δίνει έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες  και «χτίζει» τις συνθέσεις του μεθοδικά με τεχνική και αισθητική. Αν δεν πάτε εσείς μέχρι την λεωφόρο Κηφισίας, μπορούν να παραδοθούν στο σπίτι μέσω του efood και της Wolt.

T

Bon Bon Fait Maison στο Σύνταγμα

Οι πολύ ενδιαφέρουσες γλυκές δημιουργίες του δημιουργικού Κρίτωνα Πουλή κάνουν κι εκείνες διαδρομές στην πόλη, με ορμητήριο τον πεζόδρομο της οδού Πετράκη, απέναντι από τη Μητρόπολη. Τι να δοκιμάσετε; Το Paris Brest με τραγανό σου, φουντούκια και ανάλαφρη κρέμα πραλίνας φουντουκιού, το «Dark chocolate pleasure», που είναι πραγματική αποθέωση της σοκολάτας, το «From Aegina to Ceylon» («Από την Αίγινα στην Κεϋλάνη») όπου το φιστίκι Αιγίνης γίνεται ντακουάζ και συνδυάζεται με κρέμα ζαχαροπλαστικής κεντημένη με κομματάκια μήλου και μια ανάλαφρη κρέμα με κανέλα Κεϋλάνης. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε και μερικά macaron ‒ έχοντας περάσει δέκα χρόνια στο πλάι του Γάλλου μαέστρου της υψηλής πατισερί Πιέρ Ερμέ, ο ταλαντούχος pastry chef την τέχνη τους την κατέχει και με το παραπάνω. Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε μέσω της Wolt και του efood.

T

Sweet Alchemy στο Κολωνάκι

Ο Στέλιος Παρλιάρος συστάσεις δεν χρειάζεται. Μας συντροφεύει δώδεκα και βάλε χρόνια με τις «Γλυκιές Αλχημείες» του. Πέρα από την εκπομπή-μύηση στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής που παρακολουθούμε ανελλιπώς από τη συχνότητα του Open TV, μας δίνει ραντεβού και στην οδό Ηροδότου, στο Κολωνάκι. Το Sweet Alchemy κρύβει πολλούς γλυκούς θησαυρούς. Ό,τι και να διαλέξεις είναι πραγματικά απολαυστικό. Αφήστε που πολλές από τις δημιουργίες του έρχονται, μέσω της Wolt μέχρι το σπίτι: το Chicago με τις δύο σοκολάτες (λευκή και bitter) και τα καραμελωμένα αμύγδαλα, η μους καραμέλας με bitter σοκολάτα και ανθό αλατιού, τα πλούσια cheesecake, η πάστα φλώρα με φιστίκι Αιγίνης, η θαυμάσια τάρτα gianduja με πραλίνα φουντουκιού... Πολύ ενδιαφέροντα και τα gluten free γλυκά.

T

Φύσις στην Αγία Παρασκευή και στο Μαρούσι

Πολλά πολύ καλοφτιαγμένα γλυκά, ατομικά και οικογενειακά, απαρτίζουν τη συλλογή αυτού του ζαχαροπλαστείου που προσέχει πολύ τις πρώτες ύλες του κι από τότε που ξεκίνησε θέλησε να εκπροσωπήσει μια πατισερί πλούσια γεύση αλλά με τη λιγότερη δυνατή ζάχαρη και λιπαρά. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές σοκολατένιες λιχουδιές, μπανόφι, μια πολύ αρωματική πανακότα με καρύδα, cheesecake με μαρμελάδα βιολογικής φράουλας, τάρτες κι ένα σωρό ακόμη πειρασμούς, αλλά και δημιουργίες χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη ή vegan. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας μέσω του efood και της Wolt.

T

Ζουμπουρλού στου Ψυρρή

Τα ζαχαροπλαστείο της Πλατείας Ηρώων ισορροπεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης, παραδοσιακού και σύγχρονου. Από τη μια λοιπόν έχεις βουτυράτο μπακλαβά, εκμέκ κανταΐφι, ωραίο, ζουμερό βυζαντινό, με βάση ραβανί, κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα κανέλας, αλλά και καρυδόπιτα ή πορτοκαλόπιτα κι από την άλλη... σοκολατίνα «Bueno lovers», που την έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, κροκάν με σοκολάτα, κρέμα καφέ και πραλίνα φουντουκιού, cheesecake με κόκκινα φρούτα και μαρμελάδα βατόμουρο, banoffee, αλλά και μια τάρτα Oreo ή Ferrero Rocher. Διαλέγεις πορεία και κάνεις την παραγγελία σου μέσω της Wolt και του efood. Όχι ότι δεν μπορείς να λειτουργήσεις και συνδυαστικά.

T

Kokakias στο Κολωνάκι

Στη μεταλλική ροζ βιτρίνα του λιλιπούτειου θεματικού ζαχαροπλαστείου στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει κανείς κοκ σε ποικίλες μορφές και γεύστικους συνδυασμούς, πλέον σε επιμέλεια του pastry chef Μανώλη Στήθου (Funky Gourmet). Tο γνώριμο γλύκισμα περνάει από ανανεωτικό φίλτρο και μπορεί κανείς να δοκιμάσει, ανάμεσα σε άλλα, το γιορτινό κοκ με namelaka πικρής σοκολάτας, μαρμελάδα πορτοκάλι-γκρέιπφρουτ, χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά, ρόδι και Amaretto, το κλασικό με κρέμα βανίλια και σοκολατένιο γλάσο, το κοκ-cheesecake με ψητή κρέμα τυριού και μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, το... γαλακτομπουρε-κοκ, το κοκ-τιραμισού και το κοκ-εκμεκ με τραγανό κανταΐφι και κρέμα από φιστίκι Αιγίνης. Παραγγελίες μέσω της Wolt, του efood και του Box.

T

Choureal στο Σύνταγμα

Ήρθε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη κι έφερε μαζί του μια ωραία ιδέα: προφιτερόλ προσαρμοσμένο... στα μέτρα σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φτιάξει κανείς το γλυκό του όπως ακριβώς το θέλει. Μπορεί να το κάνει επιτόπου περνώντας από το μικρό μαγαζάκι της κάθετης στην Ερμού οδού Διομείας, μπορεί και να το παραγγείλει, μέσω του efood ή της Wolt, ατομικό ή οικογενειακό – είτε για 3-4 άτομα, είτε για 5-6. Εναλλακτικά, υπάρχουν και μεγάλα γεμιστά σου που φτιάχνονται και αυτά καθημερινά, ενώ και όσοι αγαπούν τα εκλέρ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι: μέχρι την πόρτα τους μπορούν να φτάσουν κουτάκια των 6 ή των 10 τεμαχίων.

T

Despina στη Νέα Ερυθραία

Εκεί, στην Χαριλάου Τρικούπη, ξεκίνησαν όλα το 1987. Το μιλφέιγ με τη συνταγή της Δέσποινας Ρούλια, με αμύγδαλο ή χωρίς, αφράτο, με τραγανό φύλλο, είναι σταθερά ο πρωταγωνιστής, ατομικό, αλλά και σε τούρτα, μικρή ή μεγάλη. Πέρα από το γλυκό σήμα-κατεθέν, που έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς, μπορείτε να παραγγείλετε μια μεγάλη ποικιλία από τούρτες, όπως η τούρτα Mont Blanc, με μους κάστανου, η τούρτα τιραμισού ή η τούρτα cheesecake με κρέμα τυριού και μαυροκέρασο, αλλά και ατομικές τάρτες – η τάρτα Valrhona με financier σοκολάτας είναι από τις πιο δημοφιλείς. Παραγγελίες γίνονται μέσω του efood και της Wolt.

T

Cake στο Κολωνάκι, στο Αιγάλεω και στην Κηφισιά

Kέικ να δουν τα μάτια σας. Καρότου, με σταφίδες και ξηρούς καρπούς, σοκολάτας, κατακόκκινο red velvet, σοκολάτα-πορτοκάλι, κέικ λεμονού, με αλατισμένη καραμέλα, γλυκό κι αλμυρό μαζί, με μήλο, σταφίδες και κανέλα... Τα αμερικάνικου τύπου κέικ, με τις πολλές απολαυστικές στρώσεις έχουν και... μικρά αδερφάκια –στο Cake θα βρείτε και πολλές επιλογές σε χαριτωμένα cupcakes– μπορείτε όμως να κατευθυνθείτε και προς τα cheesecake. Ιδίως το νεοϋορκέζικο (ψημένο) cheesecake, με κρέμα τυριού, μπισκότο και μαυροκέρασο είναι πολύ αγαπητό. Παραγγελίες μέσω του efood και της Wolt.

T

Μon Chou στο Παγκράτι

Στο θεματικό κατάστημα της οδού Ευτυχίδου στο Παγκράτι βασιλεύουν τα προφιτερόλ, ατομικά και οικογενειακά. Τα φρεσκοψημένα σου γεμίζονται με κρεμ πατισερί ή παγωτό (βανίλια ή σοκολάτα) κι η σοκολάτα, γάλακτος και υγείας, ρέει εν αφθονία. Άντε μετά να αντισταθείς. Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε είτε μέσω της Wolt, είτε μέσω του efood.

T

deliveryζαχαροπλαστικήγλυκάζαχαροπλαστείοonline πλατφόρμες φαγητού