Food & Drink|23.01.2021 11:49

Το Αleria κάνει το τραπέζι του Σαββατοκύριακου ξεχωριστό

Άντζελα Σταματιάδου

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της πόλης να σχεδιάζουν ειδικά μενού, τα οποία μας δίνουν την ευκαιρία να απολαμβάνουμε το φαγητό τους... από απόσταση, διανθίζοντας τη γκάμα των επιλογών μας με ιδιαίτερες προτάσεις. Σ’ αυτή τη λίστα προστίθεται τώρα και το Aleria.

Σταθερό σημείο αναφοράς για την ελληνική γαστρονομία, με σημαντικές βραβεύσεις στο ενεργητικό του, το εστιατόριο του Μεταξουργείου έχει στο «τιμόνι» της κουζίνας του τον πολύ ταλαντούχο Γκίκα Ξενάκη, o oποίος βλέπει με μια σύγχρονη, γοητευτικά διεισδυτική ματιά την ελληνική παράδοση. Δημιουργεί τις δικές του εσωτερικές συνδέσεις μεταξύ νεωτερισμού και θαλπωρής. Την προσέγγισή του στην ελληνική κουζίνα, πλέον έχει κανείς τη δυνατότητα να τη δοκιμάσει, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, σε μια εκδοχή για το σπίτι.

Ο σεφ του Αleria Γκίκας Ξενάκης

Αυτή την εβδομάδα ο σεφ προτείνει προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης με χειροποίητο βούτυρο, σαλάτα με ρεβίθια, ψητή κολοκύθα, λάχανο, απάκι και φέτα, μια βελούδινη σούπα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ με ψητά μανιτάρια και κρέμα αρωματισμένη με καφέ και αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο με μάραθο και φύλλα λεμονιάς, πουρέ από κοκκινιστούς γίγαντες και ψητό μπρόκολο με κρέμα από αρσενικό Νάξου και αμύγδαλα. Το «φινάλε» γράφει μια καρυδόπιτα με κρέμα μαστίχας και σάλτσα από βύσσινα.

Το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο τα πιάτα θα είναι είναι διαφορετικά. Το μενού #AleriaWeekend at Home, βασισμένο σε εποχιακά υλικά, αλλάζει ανά εβδομάδα. Αποστέλλεται εντός Αττικής κι είναι διαθέσιμο για παραλαβή από το Aleria. Μπορεί κανείς να το παραγγείλει είτε μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ενότητας στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, είτε τηλεφωνικά, καθώς επίσης και να το εμπλουτίσει με κάποιες έξτρα προτάσεις της κουζίνας ή της κάβας του.

info

Το κόστος του μενού είναι € 40. Η παραγγελία για μπορεί να γίνει μέχρι την Πέμπτη. Για να μάθετε περισσότερα για το μενού της κάθε εβδομάδας επισκεφθείτε το www.aleria.gr ή επικοινωνήστε με το εστιατόριο στο τηλ. 2105222633.

chefελληνική κουζίναtake awaydeliveryμενούεστιατόριο