Food & Drink|19.02.2021 14:02

Η Μισέλ Ομπάμα στο Netflix με μια εκπομπή μαγειρικής για παιδιά

Newsroom

Πριν από μερικά χρόνια, στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Let’s Move!» (Ας κινηθούμε) με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Μισέλ Ομπάμα, για να περάσει το μήνυμα της σημασίας της ισορροπημένης διατροφής, επιστράτευσε τους ήρωες της γνωστής παιδικής σειράς Sesami Street, που μεγάλωσε γενιές και γενιές Αμερικανών. Τώρα, που με τον ίδιο στόχο, να ενθαρρύνει τα παιδιά να τρώνε πιο υγιεινά, απευθύνεται μέσω του Netflix σε ακόμη ευρύτερο, παγκόσμιο, κοινό, έχει πάλι για σύμμαχους άκρως φιλοπερίεργες μαριονέτες. Οι οποίες στην προκειμένη είναι δύο. Και ονειρεύονται να γίνουν σεφ.

Στα δέκα επεισόδια της καινούργια εκπομπής μαγειρικής για παιδιά Waffles + Mochi που θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 16 Μαρτίου, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μαζί με την χαριτωμένη Βαφλ και τον μικροσκοπικό Μότσι θα ταξιδεύουν με όχημα ένα μαγικό ιπτάμενο καροτσάκι σούπερ μάρκετ σε σπιτικές κουζίνες, εστιατόρια και φάρμες σε διάφορα σημεία του κόσμου. Άλλοτε θα μαζεύουν πατάτες στο Περού, άλλοτε θα δοκιμάζουν μυρωδικά και μπαχαρικά στην Ιταλία, άλλοτε θα φτιάχνουν miso στην Ιαπωνία. Θα μαγειρεύουν με καθημερινά υλικά – ντομάτες, αυγά, καλαμπόκι, ρύζι και πάει λέγοντας‒ και θα διασταυρωνονται με πιτσιρίκια, καταξιωμένους μάγειρες και τηλεοπτικές διασημότητες, από το Ζακ Γαλιφιανάκη μέχρι τον σπουδαίο Ιταλό σεφ Μάσιμο Μποτούρα.

H Bαφλ και ο Μότσι / φωτογραφία: Netflix

Οι δύο δημιουργοί της εκπομπής Έρικα Θόρμαλεν και Τζέρεμι Κόνερ θέλησαν να βρουν ένα τρόπο να μετατρέψουν το άγχος των διαπραγματεύσεων γονιών και παιδιών για το καθημερινό φαγητό σε μια διασκεδαστική εμπειρία. Να μεταμορφώσουν τη μαγειρική σε περιπέτεια. Αλλά και να δείξουν τους τρόπους οποίους το φαγητό μας φέρνει σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και γευστικές κληρονομιές, το πώς λειτουργεί ενωτικά ‒ σαν μια διεθνής γλώσσα. Όπως εξηγεί ο Τζέρεμι Κόνερ «Όλοι, σ’ όλο τον κόσμο, τρώμε παρόμοια φαγητά με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, στο επεισόδιο με τις πίκλες, δεν μιλάμε απλά για τις πίκλες αγγουριού, αλλά δείχνουμε ότι η μέθοδος παρασκευής τους είναι κάτι που διαφορετικοί πολιτισμοί σε όλο τον πλανήτη έκαναν για χιλιάδες χρόνια, απλά με διαφορετικά υλικά. Είναι η ίδια διαδικασία».

Δείτε το τρέιλερ: 

παιδιάΜισέλ Ομπάμαμαγειρικήυγιεινή διατροφήNetflix