Food & Drink|27.02.2021 08:43

Βy the Glass: Delivery και take away από το αγαπημένο στέκι των φίλων του κρασιού

Άντζελα Σταματιάδου

Όλον αυτό τον καιρό αρκετά γνωστά εστιαστόρια Αθήνας βρήκαν τρόπους να κρατηθουν δραστήρια, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο πεδίο του delivery και του take away και εμπλουτίζοντάς τα με ποικίλες ενδιαφέρουσες ιδέες. Σ' αυτήν«ομάδα» μπαίνει πλέον και το By the Glass. Κρασί και φαγητό ήταν πάντοτε αχώριστο ζευγάρι στο wine bistro που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2012 για να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης των οινόφιλων της πόλης κι η ιδέα να τα προσαρμόσουν σε ένα διαφορετικό «σπιτικό» μοντέλο, στριφογύριζε εδώ και καιρό στο μυαλό της ιδιοκτήτριας Φωτεινής Παντζιά και των συνεργατών της. Τώρα το αναθεωρημένο σενάριο είναι έτοιμο. Το By the Glass επιστρέφει από την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Μαρτίου παίζοντας σε πολλά ταμπλό: με προτάσεις για παραλαβή από το κατάστημα ή αποστολή στο σπίτι, take-out κρασιά σε τιμές κάβας και ιδιωτικά γεύματα και δείπνα.

Στο μενού το οποίο θα είναι διαθέσιμο για take away από το κατάστημα αλλά και για delivery μέσω του efood και της Wolt, θα σας περιμένουν από βοδινό ταρτάρ, γλυκοπατάτα οφτή με μοσχαράκι μπρεζέ και αφράτη μπεσαμέλ και μια τάρτα με σπανάκι, καπνιστή πανσέτα και κασέρι Ξάνθης μέχρι σπαγγέτι με ψητά τοματίνια, κάπαρη, λιαστή ντομάτα, ελιές Καλαμών και τσαλαφούρι, ταλιάτα από Black Angus ή ένα γιουβέτσι με αρνί. Δεν θα λείπουν κάποιες vegetarian και vegan προτάσεις, ενώ θα μπορεί κανείς να συνοδεύσει το κρασί της επιλογής του και με ποικιλίες ελληνικών και ξένων τυριών και αλλαντικών. Μάλιστα, πέρα από τη λίστα με τις φιάλες που θα κάνουν διαδρομές στην πόλη και που θα φτάνουν τις 100, ανάμεσα στα οποία σπάνιες χρονιές και ιδιαίτερες επιλογές από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, θα μπορεί να παραγγείλει και 20 διαφορετικά κρασιά με το ποτήρι.

Η τάρτα με σπανάκι και καπνιστή πανσέτα

Παράλληλα, το δημοφιλές wine bistro του Συντάγματος θα προτείνει και μενού σύγχρονης ελληνικής κουζίνας για ολιγάριθμα άτομα στο σπίτι. Οι ενδιαφερόμενοι θα τα συνδυαμορφώνουν με την πολύ αξιόλογη σεφ Κυριακή Φωτοπούλου, η οποία ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου από πέρυσι. Και, με τη βοήθεια της Φωτεινής Παντζιά, θα επιλέγουν από την εκτενέστατη και πολυσυλλεκτική λίστα κρασιών, η οποία αριθμεί πάνω από 500 ελληνικές και ξένες ετικέτες και πραγματικά κρύβει πολλά διαμάντια.

By the Glass (Wine Bistro και Κάβα), Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 13:00-23:00. Για take away/private cheffing τηλ. 210 3232 560. Delivery μέσω efood & Wolt.

deliveryκρασίεστιατόριοtake awaywine bar