Food & Drink|09.05.2021 09:56

Μanouka: Ένα νέο wine bar που χαζεύει Ακρόπολη και Λυκαβηττό

Άντζελα Σταματιάδου

Καλοκαίρι στα ψηλά προτείνει το Manouka, το καινούργιο wine bar με την υπογραφή του Mάνου Στρατάκη, το οποίο πήρε το όνομά του από ένα καλλωπιστικό φυτό με όμορφα ροζ και λευκά λουλούδια που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη μυρτιά, ιθαγενές στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Μια που στην προκειμένη περίπτωση «φύτρωσε» στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, στην Ερμού, λίγο πριν την Καπνικαρέα, από την Τετάρτη 12 Μαΐου που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, θα πίνει κανείς το κρασί του με την Ακρόπολη από τη μία και τον Λυκαβηττό από την άλλη.

Το ντεκόρ του άνετου, χαλαρωτικού χώρου, που είναι διακοσμημένος με γήινα υλικά (ξύλο, μπαμπού, σχοινιά), έχει επιμεληθεί η σκηνογράφος Μαριλένα Καλιτζαντωνάκη. Τη λίστα κρασιών έχει διαμορφώσει ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος, εστιάζοντας στις γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, τόσο γνωστές κι αγαπημένες όσο και πιο σπάνιες και δυσεύρετες – από Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά και Αγιωργίτικο μέχρι Σκλάβα και Πετρουλιανό. Έχει επιλέξει 100+1 ετικέτες, που σερβίρονται όλες και σε ποτήρι, των 75 και 150 ml, οπότε αν έχετε διάθεση για εξερεύνηση έχετε αρκετές επιλογές κρασιών πολλών τύπων και στιλ.

O σομελιέ του Μanouka, Βασίλης Παπαδόπουλος

Την κουζίνα, που θα ξεκινάει από νωρίς με πρωινό και θα συνεχίζει με προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας, έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Βασιλάτος, κινούμενος σε μεσογειακά μονοπάτια και αξιοποιώντας στα σύχρονης λογικής πιάτα του πολλά προϊόντα ΠΟΠ από διάφορα σημεία της χώρας μας. Ανάλογη φιλοσοφία ακολουθεί και η cocktail list του Γιάννη Πισσά, ο οποίος χρησιμοποιεί κι εκείνος ελληνικές πρώτες ύλες στις συνταγές του.

Manouka Ξενοδοχείο Utopia, Ερμού 46, Αθήνα, τηλ. 2103241814.

wine barάφιξηφαγητόκρασί