Food & Drink|05.06.2021 19:53

Βράδια καλοκαιριού σε μια ταράτσα που θυμίζει παλιά αθηναϊκή αυλή

Άντζελα Σταματιάδου

Το The Foundry έχει έναν πολύ ωραίο τρόπο να επιστρέφει στο παρελθόν παραμένοντας ταυτόχρονα συντονισμένο με το τώρα. Το μπουτίκ ξενοδοχείο ήδη με το που στρίβεις στο αδιέξοδο της Σαρρή τραβάει το βλέμμα με τους κρεμαστούς του κήπους δίπλα στα βιομηχανικά παράθυρα. Παραμέσα πλέκει περίτεχνα αναφορές στο βιοτεχνικό χαρακτήρα της γειτονιάς του, βίντατζ έπιπλα και σύγχρονα στοιχεία, επανερμηνεύοντας διάφορες πτυχές της πρόσφατης ιστορίας της πόλης. Και για επιστέγασμα έχει μια ταράτσα φυτεμένη με ελιές και ροδιές, αμπέλια που σκαρφαλώνουν στις μεταλλικές πέργκολες και πολλών λογιών μυριστικά, η οποία αντλεί έμπνευση από τις παλιές αθηναϊκές αυλές.

Είναι όμορφα εκεί στα ψηλά του κτιρίου του 1930, που πριν πάρει την τωρινή του μορφή είχε υπάρξει στοιχειοχυτήριο και τυπογραφείο, πολιτιστικό κέντρο, θέατρο και γκαλερί. Στο δώμα έχουν διαμορφωθεί διάφορες καλόγουστες πράσινες γωνιές. Οι μαρμάρινες πλάκες σχηματίζουν ένα μονοπάτι παραπέμποντας στους περιπάτους στο λόφο της Ακρόπολης που βλέπεις μαζί με τον λόφο του Φιλοπάππου ακριβώς απέναντι. Αν καθίσεις από την άλλη πλευρά, χαλαρώνοντας ανάμεσα στις φυλλωσιές βλέπεις το Γκάζι.

Από τον ξυλόφουρνο βγαίνουν πίτσες, που ο Δημήτρης Πελέκης προτείνει σε διάφορες εκδοχές – με μοτσαρέλα, n’duja και καπνιστό τυρί, με μοτσαρέλα, προσούτο και ρόκα, κλασική Margherita και όχι μόνο. Την ίδια ώρα στο μπαρ ετοιμάζονται κοκτέιλ. Ανάμεσα στις συνταγές της Αναστασίας Τριανταφυλλίδη, την οποία έχουμε συναντήσει παλιότερα πίσω από τις μπάρες χώρων όπως το Noel, το Zurbaran και το γειτονικό Λοκάλι, θα βρείτε το Smoked Tomatina, που συνδυάζει τζιν και τσίπουρο με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης, λεμόνι, φρέσκα βότανα και μπαχαρικά, τo Zosimus, όπου τα αρώματα μαστίχας συναντούν το θυμάρι, το λεμόνι και το τόνικ κι ένα Cobbler με βότκα, βατόμουρα, φράουλες, φρούτα του πάθους, σιρόπι βανίλιας και μοσχολέμονο. Στη λίστα σας περιμένουν επίσης ελληνικά κρασιά μικρών παραγωγών και μπίρες της μικροζυθοποιίας Septem.

The Foundry Rooftop Garden The Foundry Suites Athens, Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ. 2111824604. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή: 18:00 – 00:30.

πίτσαταράτσαμπαρκοκτέιλξενοδοχείοΨυρρή