Food & Drink|03.10.2019 09:51

Holy Ginger, μια σύγχρονη «τζιντζεράδα»

Newsroom

Θα μπορούσε να θεωρηθεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της περασμένης χρονιάς. Θα μπορούσε να στέκεται στα ράφια του Harrods και να κοστίζει πανάκριβα. Για εμένα στάθηκε αποκάλυψη όταν το πρωτοδοκίμασα, σε μια περίοδο που δεν ήθελα να καταναλώνω αλκοόλ, ήθελα όμως να πίνω ένα «ποτάκι». Πόσω μάλλον ένα ποτάκι πικάντικο κι ελαφρώς όξινο, με δυνατή επίγευση, που σε τονώνει.

Το Holy Ginger, που φτιάχνεται με τη μέθοδο κρύας εκχύλισης (cold press) από φρεσκοστυμμένο χυμό πιπερόριζας, φρεσκοστυμμένο χυμό βιολογικών λεμονιών και αρωματικό μέλι ανθέων. Eίναι φυσικό προϊόν, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά και χωρίς ζάχαρη και μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αραιωθεί με νερό, είτε δροσερό (ήπιο ή ανθρακούχο) είτε ζεστό. Πίνεται άνετα με λίγο τριμμένο πάγο και δυόσμο, συμμετέχει όμως και σε cocktails με βάση το λευκό ρούμι, τη βότκα ή το τζιν. Προσωπικά, το απολαμβάνω το βράδυ σαν τσάι, με ζεστό νερό και ένα ξυλαράκι κανέλας. 

«Η ιδέα προέκυψε όταν κάναμε κάμπινγκ ως παρέα. Σκεφτόμασταν τι μπορούμε να φτιάξουμε για να το παίρνουμε μαζί στις εκδρομές, να είναι δυναμωτικό, τονωτικό και παράλληλα απολαυστικό», λέει ο Γιάννης Τρίμμης. Λάτρεις του τζίντζερ, έφτιαξαν μια σύγχρονη «τζιντζεράδα». Οι χρήσεις του Holy Ginger πλείστες. Όχι μόνο σε ροφήματα και cocktails αλλά και στη μαγειρική. Δοκιμάστε το ως ντρέσινγκ σε σαλάτες (συνδυάστε το π.χ. με ελαιόλαδο και λίγο κάρδαμο με baby φύλλα σπανάκι), σε σος για γαρίδες, σε κουλουράκια και κέικ, αλλά και σε οτιδήποτε σοκολατένιο, αφού η σοκολάτα ταιριάζει απόλυτα με την αψάδα της πιπερόριζας.

Καθώς η παραγωγή αυξάνεται ραγδαία και το δίκτυο πώλησης επεκτείνεται, η εταιρεία επιδιώκει τώρα να συνεργαστεί με Έλληνες βιοκαλλιεργητές για την παραγωγή του τζίντζερ που χρησιμοποιεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε φέτος το Holy Ginger να φιγουράρει σε κάποια deli του εξωτερικού. 

H λίστα των καταστημάτων εντός και εκτός Αθηνών όπου μπορείτε να βρείτε το Holy Ginger είναι αναρτημένη στη σελίδα του στο Facebook.

Κείμενο: Μελίνα Σιδηροπούλου

Πηγή: Eatme Ιανουαρίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

τζίντζερποτό