Food & Drink|06.07.2021 07:59

Μα ντολμαδάκι τυλιχτό σε πίτα; Τα νέα «σουβλάκια» του Hoocut κρύβουν εκπλήξεις

Άντζελα Σταματιάδου

Πάνε ήδη τρία χρόνια που η δραστήρια μαγειρική παρέα των Περικλή Κοσκινά, Κλεομένη Ζουρνατζή, Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου αποφάσισε να ασχοληθεί με το σουβλάκι στεγάζοντας στο Hoocut τη δική της εκδοχή του διάσημου ελληνικού street food. Ξεκίνησαν με χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο και προβατίνα ‒παραμένει η αγαπημένη μου‒ κομμένα πολύ λεπτά με τη μετζαλούνα (ένα καμπυλωτό μαχαίρι σε σχήμα μισοφέγγαρου). Συνέχισαν με μπιφτέκι από λεπτοκομμένο βοδινό και  βαθιά νόστιμο λουκάνικο μαύρου χοίρου. Και τώρα παρουσιάζουν και δύο παραλλαγές χωρίς κρέας με την ίδια φιλοσοφία: φαγητό γρήγορο, που να ανταποκρίνεται στους ρυθμούς και στις ανάγκες της εποχής, απλό, μετρημένο, ισορροπημένο, με ωραία υλικά.

Όσοι λοιπόν θέλουν να αποφύγουν το κρέας ή απλά να δοκιμάσουν κάτι το διαφορετικό, μπορούν να επιλέξουν τα χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και ρύζι που κλείνονται, μαζί με δροσερό τζατζίκι πασπαλισμένο με άνηθο, στην γνωστή πίτα που φτιάχνεται στην ανοικτή κουζίνα του μαγαζιού, αλλά και μια θαλασσινή εκδοχή τυλιχτού, με λεπτοκομμένο καλαμάρι, συνδυασμένο με ταραμοσαλάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Το χούμους του Hoocut νοστιμίζει με κύμινο και πιπέρι καγιέν

Στην περίπτωση που θέλει κανείς κάτι έξτρα για να τα συνοδεύσει, στο μενού θα βρει ορεκτικά όπως η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με δυόσμο, μαϊντανό, σκόρδο, τσίλι, φρέσκο κρεμμύδι, ξίδι κι έλαιόλαδο και το χούμους με ρεβίθια και ταχίνι, λεμόνι, ελαιόλαδο, κύμινο και πιπέρι καγιέν και τις φρεσκοκομμένες σαλάτες του Hoocut  – χωριάτικη, μαρούλι, ντοματίνια με τσαλαφούτι και χαρουποπαξίμαδα... Μπορεί κανείς να περάσει και να τα πάρει σε πακέτο ή να τα παραγγείλει είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας του (www.hoocut.com).

Hoocut, true pitta Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα, τηλ. 2103240026.  

street foodσουβλάκισουβλατζίδικο