Food & Drink|12.07.2021 10:59

Suntan: Ένα νέο μπαρ στην Τήνο, εμπνευσμένο απ’ τα 80’s

Άντζελα Σταματιάδου

Με το Suntan ο Σωτήρης Λυκίδης, ο Χρήστος Καλλιάνης και η Μυρσίνη Σπανέλη θέλησαν να ταξιδέψουν όσους διαλέξουν την Τήνο για τις διακοπές τους σε μια δεκαετία με έντονα χρώματα και διάχυτο οπτιμισμό. Το νέο cocktail bar που οι τρεις τους άνοιξαν τον περασμένο μήνα στον Φαλατάδο, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, αντλεί έμπνευση από τα 80’s. Η νοσταλγία, το μαύρισμα από τον ήλιο (αυτό σημαίνει «suntan» στα αγγλικά) που σε κάνει να νιώθεις το καλοκαίρι στο... πετσί σου κι η θετική ενέργεια μιας πιο αθώας και πλήρους αλλαγών εποχής δίνουν τον τόνο στο καινούργιο αυτό concept που κάνει τα πρώτα του βήματα 11 χιλιόμετρα από τη χώρα.

Ο χώρος που διαμόρφωσε η interior designer Δήμητρα Παπαδοπούλου συνδυάζει τα τηνιακά βόλτα (τα ημικυκλικά τόξα που συναντάμε στις σάλες των σπιτιών του νησιού), με χτιστά καναπεδάκια, έπιπλα με παστέλ χρώματα και ποπ πινελιές. Πίσω από το μπαρ η γνωστή bartender Μυρσίνη Σπανέλη μαζί με την Κατερίνα Αναγνώστου επιστρέφουν με ανανεωτική διάθεση και σύγχρονες τεχνικές σε δροσιστικά κοκτέιλ που μεσουράνησαν τη δεκαετία του ΄80: το Long Island Iced Tea, το Sex On the Beach και το γνωστό και μη εξαιρετέο Kamikaze που στην λίστα του Suntan, που έχει και πολλές signature δημιουργίες που θα σας κεντρίσουν την προσοχή, γίνεται... Kamikaze agapi mou και πλουτίζει σε γεύση και αρώματα με μια χειροποίητη σόδα με εσπεριδοειδή, βερίκοκο, μάνγκο και τσάι. 

Την εικόνα συμπληρώνουν specialty coffee και ιδέες για brunch, όπως τα Bloody Mary’s Eyes, αυγά μάτια, δηλαδή με τριμμένη φέτα και ελαφροψημένη σάλτσα με φρέσκιες ντομάτες με τα αρώματα του Bloody Mary και τα scrambled eggs με τηνιακή λούζα. Τα πιάτα, που σερβίρονται από τις 4 μ.μ. και μετά, συνοδεύοντας το ποτό, είναι βασισμένα στο διεθνές street food, με το ελληνικό στοιχείο, όμως, να δίνει το «παρών». Οι φαχίτας, τις οποίες θα βρείτε σε τέσσερις εκδοχές, με μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπολουλο αλλά και χορτοφαγική, με βασιλομανίταρα, π.χ., σερβίρονται με sour cream φτιαγμένη με ελληνικό γιαούρτι και το sando νοστιμίζει με μια μαγιονέζα με κάπαρη από το νησί. 

Suntan Φαλατάδος, Τήνος, τηλ. 6981000530. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, από τις 11 το πρωί.

κοκτέιλμπαρΤήνοςstreet food