Food & Drink|22.07.2021 07:40

Malva, το νέο κρασί της Ιδαίας Οινοποιητικής

Newsroom

Μalva, όπως λέμε Μalvasia. Η Ιδαία Οινοποιητική του Βασίλη Λαδερού και της Καλλιόπης Βολιτάκη, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης, όπως το Βιδιανό, η Βηλάνα, ο Θραψαθήρι, το Κοτσιφάλι, το Λιάτικο και το Μανδηλάρι, αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει τη δική του ξηρή έκφραση της Malvasia di Candia. Η εν λόγω ποικιλία, που τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στο προσκήνιο, ιδιαίτερα στο Ηράκλειο (που την Εποχή της Ενετοκρατίας ονομαζόταν Candia), δίνει κρασιά με ανθικό και φρουτώδη χαρακτήρα κι ιδιαίτερη αρωματική ένταση.

Τα σταφύλια στην προκειμένη προέρχονται από ξηρικό αμπελώνα μικρής στρεμματικής απόδοσης στo χωριό Βενεράτο στο Μαλεβίζι Ηρακλείου, μια περιοχή στα βόρεια του νομού γνωστή ήδη από τα χρόνια του Βυζαντίου για τον Μαλβάζιο οίνο της. Το άρτι αφιχθέν Malva de Crète, που ήρθε να προστεθεί στη συλλογή του κρητικού οινοποιείου, είναι ένα φρέσκο, δροσερό κρασί, με χρώμα λαμπερό λεμονί με πράσινες ανταύγιες, αρώματα γιασεμιού και νυχτολούλουδου, πεπονιού, νεκταρινιού και πράσινου μήλου. Μπορείτε το συνδυάσετε με σαλάτες, απαλά τυριά, θαλασσινά, με λαδερά, που τα τιμάμε τώρα το καλοκαίρι, αλλά και φρουτοσαλάτες ή να το πιείτε σκέτο, ως απεριτίφ.

οινοποιείοκρασίΚρήτη