Food & Drink|07.09.2021 20:34

Mia’s: Το νέο εστιατόριο της Σαντορίνης παντρεύει την παράδοση με το σήμερα

Άντζελα Σταματιάδου

Η Σαντορίνη πέρα από το ότι είναι προικισμένη με ένα από το πιο μαγικά δημιουργήματα της φύσης, είναι πλουσιότατη σε προτάσεις για φαγητό και ποτό, παλιότερες και πιο πρόσφατες. Στην καινούργια «φουρνιά» ανήκει και το Mia’s. Η Sellia Georges, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου που ήρθε να προστεθεί αυτό το καλοκαίρι στο γευστικό χάρτη του νησιού, του έδωσε το όνομα της γιαγιάς της, Μαρίας Κυριακού, η οποία έζησε για πολλά χρόνια στην Οία και επιστρέφει με κάθε ευκαιρία‒ Μία είναι το υποκοριστικό της.

Στις δύο ντυμένες στα λευκά βεράντες, μια στο κάτω επίπεδο (το Mia’s Balcony) και μια στο πάνω (το Mia’s Belvedere), δοκιμάζει κανείς πιάτα με ελληνικό πρόσημο, σε επιμέλεια της Αυγερίας Σταπάκη – chef de cuisine είναι η Έλλη Μιτράι– τα οποία περνούν την παράδοση από μοντέρνο πρίσμα. Φτιαγμένα με σύγχρονες τεχνικές, αξιοποιούν ΠΟΠ προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας.

Το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Οίας είναι αναμφισβήτητα πόλος έλξης, στο Μia’s όμως μπορείτε να καθίσετε από νωρίς, για πρωινό ή για brunch με θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου, διαλέγοντας ανάμεσα σε γιαούρτι με χειροποίητη γκρανόλα και μαρμελάδα βατόμουρο, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με ντοματίνια και ξινοτύρι, αυγά ποσέ με στάκα κι άγρια μανιτάρια και πολλά ακόμη. Στο βραδινό μενού, το οποίο σερβίρεται από τις επτά το απόγευμα και μετά, θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, όπως σεβίτσε τσιπούρας με καρπούζι και ψητές πιπεριές, τάρτα λευκής καπνιστής μελιτζάνας, τραγανό μπαρμπούνι με κουσκούς, αλλά και σιφνέικη ρεβιθάδα με κουρκουμά ή ένα διαφορετικό παστίτσιο με ραβιόλια, μοσχαρίσια ουρά και νιφάδες αρσενικού Νάξου.

Η λίστα κρασιών που έχει συνθέσει ο Άρης Σκλαβενίτης αριθμεί περισσότερες από 270 ετικέτες από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία-καμάρι του νησιού, το Ασύρτικο. Όσο για το μπαρ του καινούργιου χώρου, που αναλαμβάνει δράση ήδη από το μεσημέρι, παίζει κι εκείνο με το ελληνικό στοιχείο. Προτείνει μια σειρά από κοκτέιλ που ανάμεσα στα συστατικά τους έχουν μαστίχα, λεβάντα, χαμομήλι, κίτρο Νάξου, τσίπουρο, σουμάδα κι όχι μόνο.

Mia’s Οία, Σαντορίνη, 2286072072. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 10.00-00.00.

εστιατόριοΣαντορίνηάφιξηελληνική κουζίνα