Food & Drink|17.09.2021 13:10

Ένας ακόμη Xρυσός Σκούφος για το Salonica Restaurant

Newsroom

Σημείο αναφοράς για την γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, το Salonica Restaurant βρέθηκε για άλλη μια χρονιά ανάμεσα στα ‒23 φέτος‒ εστιατόρια από όλη την Ελλάδα που απέσπασαν Χρυσό Σκούφο. Ο επικεφαλής της κουζίνας του, Σωτήρης Ευαγγέλου, σπουδαίος μάγειρας με μεγάλη πορεία, που εκτιμάται από όλη την μαγειρική κοινότητα, καταχειροκροτήθηκε την βραδιά της τελετής της απονομής που έλαβε χώρα την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Με το που δοκιμάζει κάποιος τα σπιτικά ραβιόλι με τη γέμιση της σπανακόπιτας, τα σκιουφιχτά με μανίτες και ξινομυζήθρα, τη ρεβιθάδα με το κατσικάκι στη γάστρα και τη σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά με κριθαράκι που σερβίρονται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Makedonia Palace αντιλαμβάνεται αμέσως το γιατί.

Στη ντιζαϊνάτη σάλα με την πανοραμική θέα στο Θερμαϊκό και στον Όλυμπο και στον εξωτερικό χώρο που σου δίνει αίσθηση κήπου πάνω στη θάλασσα χαίρεται κανείς μια πολύ εκφραστική ελληνική κουζίνα με το ιδιόχειρό αποτύπωμα του έμπειρου σεφ. Εστιατόριο-προορισμός για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, το Salonica, το μόνο της πόλης που βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για το 2021, κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Βασισμένα σε επιλεγμένες πρώτες ύλες της ελληνικής γης και θάλασσας, με σύγχρονες τεχνικές κι ανανεωτικές ιδέες, τα πιάτα του έχουν τη δική τους περίτεχνη οικειότητα και μια βαθιά νοστιμιά.

Ο σεφ ανανεώνει πολύ όμορφα την κουζίνα του τόπου μας

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία της αξιοποίησης των αξιόλογων ελληνικών προϊόντων. Τόσο μέσα από το μενού, που ακολουθεί τις εποχές και αντλεί υλικό από όλη τη χώρα ‒από τη Χαλκιδική, στην οποία δίνει πάντοτε ιδιαίτερη έμφαση, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη ή στις Κυκλάδες, στις οποίες εστίασε το καλοκαίρι που μας πέρασε‒ όσο και μέσα από τα ενδιαφέροντα μαγειρικά αφιερώματα που διοργανώνονται τακτικά, αποδίδει, με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο την ουσία της γεύσης του τόπου μας.

Το Salonica Garden

H ομάδα της κουζίνας αυτό τον καιρό δουλεύει πάνω σε νέα πιάτα κι ετοιμάζει μια νέα σειρά από γευστικά και οινογευστικά events, δίνοντας σε όσους αγαπούν την καλό φαγητό νέες αφορμές να επισκεφτούν το εστιατόριο του Makedonia Palace. Επιπλέον, για κάποιες ημέρες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου (στις 17/9, 23-24/9, 29/9-1/10, 5-8/10 και 11-15/10) έχει κανείς την ευκαιρία κλείνοντας τραπέζι να επιλέξει, πέρα από το à la carte, ένα ειδικό μενού πέντε πιάτων σε προνομιακή τιμή (€ 48 ανά άτομο) στο πλαίσιο των Βραδιών Βραβευμένης Γαστρονομίας του Αθηνοράματος.

Salonica Restaurant, ξενοδοχείο Makedonia Palace, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 897176.

γαστρονομίαΘεσσαλονίκηεστιατόριο SalonicaMakedonia Palace