Food & Drink|09.10.2021 18:25

Ώρα για ψητό: 4 συνταγές με το κρέας σε πρώτο ρόλο

Newsroom

Το χοιρινό, το κοτόπουλο και το κατσικάκι απλώνονται στο ταψί, σιγοψήνονται κι όταν ανοίγεις την πόρτα του φούρνου, η μυρωδιά τους πλημμυρίζει το σπίτι. Ένα ωραίο κομμάτι κρέας, ζουμερό, τρυφερό, με κρατσανιστή πετσούλα, είναι μια πολύ καλή αφορμή να μαζέψει κανείς την οικογένεια και τους φίλους του γύρω από το τραπέζι για μερικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Βάζεις την φροντίδα και τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνουν όπως πρέπει και στην πρώτη μπουκιά εισπράτεις επιφωνήματα απόλαυσης. Δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος για να νιώσει ευτυχισμένος.

Συνταγές για ψητό υπάρχουν πολλές, με διάφορες μαρινάδες, σάλτσες γεμίσεις και συνοδευτικά·παραδοσιακά φαγητά που θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια κι άλλα με γεύσεις που τις μάθαμε αργότερα. Τα πιάτα που σας προτείνουμε από το αρχείο του ethnos.gr και του Open TV αντλούν υλικά από την Ελλάδα και τον κόσμο. Δοκιμάστε το ρολό με το σπανάκι και τη φέτα, βάλτε λίγη σάλτσα σόγιας στο κοτόπουλο φούρνου, μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά – θα δείτε ότι πλουτίζει σε γεύση–, φτιάξτε τα χοιρινά παϊδάκια με το γλάσο, που σε ταξιδεύουν στις νότιες πολιτείες της Αμερικής και τη χοιρινή πανσέτα με τις πατάτες και τα μήλα και και θα μας θυμηθείτε.

  1. Γλασαρισμένα χοιρινά παϊδάκια με πατάτες country 
    Μαρινάρονται με κέτσαπ, μελάσα, μέλι, μηλόξιδο, κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη και καπνιστή πάπρικα και γίνονται λουκούμι.
  2. Κοτόπουλο με γλυκόξινο γλάσο
    Μπαίνει στο ταψί μαζί με φετούλες λεμονιού και ροδέλες κρεμμυδιού και νοστιμίζει με ελαιολάδο, μέλι, μπαλσάμικο, σόγια σος και λευκό κρασί.
  3. Χοιρινή πανσέτα με τραγανή κρούστα, μήλα και πατάτες
    Στο τέλος θα την περιχύσετε με μια πυκνή σάλτσα, φτιαγμένη με λαχανικά, τους χυμούς του κρέατος και μαύρη μπίρα και θα γίνει ακόμη πιο γευστική.
  4. Κατσικάκι ρολό γεμιστό με σπανάκι και φέτα
    Η ζουμερή και πεντανόστιμη γέμιση με το έντονο ελληνικό χρώμα κάνει τη διαφορά.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Οι ανατριχιαστικές αναζητήσεις της κατηγορούμενης στο κινητό της

Κορονοϊός: Είναι μεγαλύτερος ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων απ ότι πιστεύαμε; Η υπερβάλλουσα θνητότητα και τα «πειραγμένα» στοιχεία

Κακοκαιρία Αθηνά – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Γλυκά Νερά - Πατέρας Καρολάιν: Έχουμε την επιμέλεια της Λυδίας, θα βαπτιστεί σε ορθόδοξη εκκλησία

Πώς χτυπήθηκε το πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας – Τα σενάρια

συνταγέςφούρνουκρέαςμαγειρική