Η ταϊβανέζικη συνταγή που λίγοι τολμούν να δοκιμάσουν
NewsroomΤο ταϊβανέζικο φαγητό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο μερικά από τα πιάτα του είναι δύσκολο να καταλανωθούν ακόμα και από αυτούς που τα έχουν συνηθίσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα έντερα του γαλατόψαρου, μιας λιχουδιάς που αντικειμενικά είναι extreme να φάει κάποιος.
Τι είναι το γαλατόψαρο
Το συγκεκριμένο είδος ψαριού υπάρχει κυρίως στην Ταϊβάν και φημίζεται όχι μόνο για το κρέας του αλλά και για τα έντερά του, τα οποία αποτελούν τη βάση για πολλά πιάτα.
Οι άνθρωποι που το προτιμούν επισημαίνουν πως η γεύση του είναι πολύ νόστιμη και πως αν κάποιος ξεπεράσει το γεγονός πως η σούπα με τα έντερα του ψαριού μοιάζει με σκουλίκια, θα το απολαύσει.
Τις περισσότερες φορές τα έντερα του γαλατόψαρου καταλήγουν στα σκουπίδια και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι όλα τα είδη του βρώσιμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για να ενδείκνυνται προς κατανάλωση τα ψάρια πρέπει να λιμοκτονούν για αρκετές μέρες, προκειμένου να αποβληθούν τα περισσότερα από τα απορρίματα που έχουν φάει.
Τα εντόσθια πρέπει να πλυθούν πολύ καλά πριν μαγειρευτούν ώστε να απομακρυνθούν όλες οι βρωμιές. Μπορούν να βράσουν ή να τηγανιστούν. Θα τολμούσατε να το δοκιμάσετε;
- Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
- Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
- «Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
- Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)